Társoldalunk:

Női röpi: 120 perces meccsen verte meg a franciákat a magyar válogatott

2019.06.01. 20:32

Nyolc napon belül másodszor győzte le Franciaországot a magyar női röplabda-válogatott. Jól kezdtek a mieink, 2-0-s vezetés után azonban visszaesett a csapat teljesítménye, és szépítettek a franciák. A negyedik szett második felében azonban Dékány és Török vezetésével magára talált a csapat, és 3-1-re megnyerte a találkozót.

A harmadik mérkőzés következett a magyar női röplabda-válogatott számára az Európa-ligában. Egy Franciaország elleni győzelmet, majd egy Horvátország elleni vereséget követően a csapat idegenben készült bravúrt elérni a franciák ellen. A válogatott célja természetesen a minél jobb szereplés, de Jan De Brandt kapitány többször is kihangsúlyozta, hogy az Európa-liga mérkőzései főleg felkészülést jelentenek az augusztusi, budapesti Európa-bajnokságra. A horvátok elleni találkozó után egy helyen változtatni kényszerült a szövetségi kapitány a csapat összetételén. Pekárik Eszter egy kisebb sérülés miatt nem utazott a csapattal Franciaországba, helyette Bodovics Hanna kapott lehetőséget a bizonyításra.

Hiába rendezték a találkozót a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntővel és a kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntőivel egy napon, már 45 perccel a kezdő sípszó előtt szép számú közönség gyűlt össze. Egy Mezőhegyes feliratú piros-fehér-zöld zászló is feltűnt a nézőtéren, két magyar úr Nagy-Britanniából érkezett szurkolni a csapatnak.

Remek hangulat volt a mérkőzésenForrás: Origo

A mérkőzés kezdetén gyorsan elhúztak a mieink 5-3-ra. Liliom Rita egy lábról felugorva fejezett be egy szép akciót, míg Sándor Renáta két remek blokkot mutatott be. A magyar és a francia oldalon is rengeteget hibáztak a játékosok, sok volt a rossz nyitás és az elpattanó labda. Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kialakítani, 17-15-ös francia vezetésnél kért időt Jan De Brandt abban a reményben, hogy sikerül megnyugtatnia a kapkodó csapatát. A kapitány terve bevált, hét magyar pont következett zsinórban, és 22-17-re már a mieink vezettek. Az előnyt sikerült megtartani, és a magyar válogatott 1-0-s előnybe került (19-25; 0-1).

A folytatásban jobban kezdett a hazai csapat. 3-0-s francia vezetésnél kért időt a magyar kapitány, abban a reményben, hogy ismét fel tudja pörgetni a csapatát. 5-5-nél sikerült utolérni a franciákat, Nagy és Liliom volt az, akik a főszerepet játszották a felzárkózásban. Szakmáryék játéka jelentősen feljavult, viszont a franciák ugyanúgy rengeteg hibával játszottak, mint az első szettben. 13-8-as magyar vezetésnél kért időt a hazaiak kapitánya, de nem tudta a magyar lendületet megtörni. 17-16-ra zárkózott fel Franciaország, de Szakmáry és Liliom remek megoldásokkal újra három pontra növelték a magyar vezetést. Végül egy szép Tálas-ütéssel nyerte meg a második szettet Jan De Brandt csapata (23-25; 0-2).

Franciországban nyert a magyar női röplabda-válogatottForrás: Origo

A harmadik szett elején egy gyorsan összeszedett hátrányból kellett a magyar válogatottnak visszakapaszkodnia. 11-6-os francia vezetésnél magyar időkérés következett, de nem sikerült kizökkenteni a hazaiakat, és 14-11-nél is még náluk volt az előny. Hiába volt Némethnek és Töröknek is néhány szép megmozdulása, 19-16-os francia vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára. Az etap végén sem sikerült csökkenteni a hátrányunkat, szépített Franciaország (23-25; 1-2)

A negyedik játszma szorosan indult, de 3-3 után ellépett Franciaország. Bleicher pontos feladásainak köszönhetően 12-10-re már a mieink vezettek. Dékány és Török is magára talált, 21-19-es magyar vezetésénél kértek a franciák időt. Egy Németh-ejtés és egy francia hiba után, rögtön az első meccslabdáját kihasználta a magyar válogatott, és 3-1-re megnyerte a mérkőzést (21-25; 1-3).

Folytatás jövő szombaton Kaposváron Horvátország ellen.