Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 41-23-ra nyert az osztrák csapat vendégeként vasárnap a decemberi női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

A magyar válogatottban Kovacsics Anikó kisebb sérülése miatt nem léphetett pályára, így csak a kispadon ülve szurkolt társainak.

Tomori Zsuzsannáék megnyugtató előnyt szereztek a zalaegerszegi visszavágóra Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese ötletes, jó támadójátékkal kezdte az összecsapást, így az osztrákok edzőjének 11 perc után, négygólos hátrányban időt kellett kérnie. A játékmegszakítás után sem változott sokat a mérkőzés képe: az esélyesebb magyarok játszottak fölényben, a keret legfiatalabb tagja, a 19 éves Márton Gréta megszerezte első felnőtt válogatottbeli gólját, míg Klujber Katrin kétszer is üres kapura volt eredményes (7-16). A szünetben 11 gól volt a különbség a jól védekező és abból könnyű gólokat elérő magyar csapat javára.

A második félidőben is eredményesen kézilabdázott Rasmussen csapata, a 43. perc legvégén Szabó Laura a 30. magyar találatot szerezte.

Kim Rasmussen csapata végig irányította a mérkőzést Forrás: MTI/Illyés Tibor

A játékrész második felében a csereként beállt Janurik Kinga több látványos védést is bemutatott, tovább nőtt a magyar előny (20-36), amely a találkozó végére 18 gólra hízott, így a magyar csapat nyugodtan készülhet a szerdai, 18 órakor kezdődő zalaegerszegi visszavágóra.

A párharc győztese kijut az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

vb-selejtező, 1. mérkőzés:
Ausztria-Magyarország 23-41 (9-20)
a magyar gólszerzők: Tóth G. 9, Háfra, Klujber 5-5, Schatzl, Faluvégi 4-4, Lukács, Klivinyi, Márton 3-3, Tomori 2, Szabó, Kopecz és Tóvizi 1-1