Vágólapra másolva!
A Békéscsaba 10 éves röplabdázójának, Méhész Amirának a szervezetében rosszindulatú daganatot találtak az orvosok. A fiatal sportolót a szegedi Gyermek Onkológiai Központban kezelik.

A békéscsabai klub a közösségi oldalán tette közzé a hírt, amellyel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki.

„Veled vagyunk Amira!

Az elmúlt héten szívszorító hírt kaptunk egyesületünk egyik fiatal játékosával, Méhész Amirával kapcsolatban.

A 10 éves kislány szervezetében rosszindulatú daganatot találtak az orvosok. Amirát, a szegedi Gyermek Onkológiai Központban kezelik,

jelenleg hat hetes kemoterápiás kezelése zajlik. Amira közel két éve röplabdázik, utánpótlás edzőnk Széplaki Nóra csapatában, s a kislány nagy szomorúságára nem lehetett ott a május 25-26. között Szegeden megrendezett Országos Szupermini Bajnokság Döntőjében, társaival.

Fiatal játékosunk nagy szurkolója a BRSE felnőtt együttesének és

az idei szezonban is minden hazai mérkőzésre kilátogatott, hogy példaképeinek szurkoljon a találkozókon.

Amira szervezetében rosszindulatú daganatot találtak az orvosok Forrás: Origo

Csapatunk játékosát,

Glemboczki Zórát rendkívül megérintette a kislány története, s habozás nélkül azt mondta, hogy felajánlja a 2018/2019-es Magyar Bajnokságban elnyert bronzérmét Amirának.

Zóra elmondta, hogy a hír hallatán úgy érezte, hogy muszáj segítenie a kislánynak, s ezért döntött úgy, hogy felajánlja az idei Magyar Bajnokságban megszerzett bronzérmét. Hozzátette: a kislány története annyira megérintette őt, hogy hálás azért, hogy ő, szerettei és barátai egészségesek.

Hétvégére hazaengedték a gyermeket, kihasználva az alkalmat vasárnap délután meg is látogattuk a kis harcost, s a meglepetés szemmel láthatóan boldogságot okozott a kislánynak. Ugyan az arcát maszk takarta, de a két kicsi szeme teljesen felcsillant és örömmel teli volt.

Amira az érmet le sem akarta venni nyakából, hiszen halkan azt mondta, hogy ez fog neki erőt adni a gyógyuláshoz.

Bízunk benne, hogy a kezelése sikeres lesz és minél hamarabb újra a pályán lehet társaival és szeretett sportját űzheti!

Veled vagyunk Amira, kitartás és gyógyulj meg!” – írta a Facebook-oldalán a BRSE.