Elődöntőbe jutott az FTC a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában

Hannover, 2019. június 6. Az FTC játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntő előtt Hannoverben 2019. június 6-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Hannoverben zajló nyolcas döntőjében: a magyar bajnok és kupagyőztes a csütörtöki első negyeddöntőben 10-9-re győzte le a horvát Jug Dubrovnik együttesét.

A zöld-fehérek a pénteki elődöntőben a spanyol CNA Barceloneta és az olasz BPM Sport Management összecsapásának győztesével találkoznak.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Hannover:
negyeddöntő:
FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 10-9 (5-3, 3-2, 2-1, 0-3)
gólszerzők: Mitrovic, Vámos, Varga Dé. 2-2, Mezei, Younger, Kállay, Jaksic 1-1, illetve Fatovic 4, Papanasztasziu, Benic, Garcia Gadea, Loncar, Jokovic 1

A Ferencváros az első támadásból gólt lőtt Stefan Mitrovic révén, majd a szerb légiós a túloldalon emberhátrányban szerzett labdát, az ellentámadásból pedig Mezei Tamás gyönyörű csavarással talált be.

Mezei Tamás, az FTC és Hrvoje Benic, a Dubrovnik játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének (final 8), a negyeddöntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik mérkőzésen Hannoverben 2019. június 6-án. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A harmadik magyar felúszás is góllal zárult: Aaron Younger bombázott a hálóba. Tökéletes kezdés (3-0), a horvátok vezetőedzője, Vjekoslav Kobescak azonnal időt is kért.

A Jug a negyed közepén lőtt először kapura,

ekkor Alekszandrosz Papanasztasziu talált be. Loren Fatovic ötméteresével felzárkózhatott volna a Jug, de Vogel Soma megfogta a büntetőt, a horvát játékos azonban fórból már nem hibázott. A túloldalon Varga Dénes akcióból laposan lőtte ki a bal alsó sarkot, a Jug azonban ugyancsak azonos létszám mellett zárkózott vissza. Az FTC Vámos révén a második fórját is értékesítette, lezárva ezzel az első negyedet (5-3).

Varga Dénes, az FTC (b) és Hrvoje Benic, a Dubrovnik játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének (final 8), a negyeddöntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik mérkőzésen Hannoverben 2019. június 6-án. FTC-Dubrovnik 10-9. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A sokkal feszültebb és keményebb második felvonásban Javier Garcia Gadea gyönyörű góljával egygólosra csökkent a különbség, de a magyar bajnok egy gyönyörű összjáték végén Mitrovic második találatával újra két góllal vezetett. A következő magyar fórt Kállay Márk zúdította a hálóba, majd Vámos Márton labdaszerzését követően ő maga fejezte be az akciót. Egy perccel a nagyszünet előtt Fatovic második találatával háromgólosra csökkentette hátrányát a Jug (8-5).

A harmadik negyedben a Ferencváros "gyakorolhatta" az emberhátrányos védekezést,

és ezt rendkívül eredményesen is tette, ugyanis az ellenfél nem tudott közelebb kerülni, sőt, Nikola Jaksic szemfüles góljával négygólosra nőtt a különbség. Egy perccel a negyed vége előtt fórból "kúsztak" közelebb a horvátok, de Varga még a dudaszó előtt ötméteresből újra eredményes volt (10-6).

A záró felvonás két gyors Jug-góllal indult, kissé könnyelművé vált a magyar csapat játéka.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntőben Hannoverben 2019. június 6-án. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A következő magyar fór előtt Varga Zsolt fontos pillanatban időt is kért, de Toni Popadic óriásit védett, viszont szerencsére kollégája, Vogel is bemutatott néhány fontos bravúrt (10-8). A vége előtt 48 másodperccel Fatovic egy bődületesen nagy góllal egyetlen találatra hozta fel csapatát, Younger viszont a túloldalon kiállítást harcolt ki, aminek köszönhetően lepörgött az óra.

A kora esti mérkőzésen az is eldőlt, hogy a spanyol Barceloneta lesz a magyar bajnok ellenfele az elődöntőben.

CNA Barceloneta (spanyol)–BPM Sport Management (olasz) 12-7 (2-1, 4-1, 3-3, 3-2)

A másik elődöntőben az olasz Pro Recco és a görög Olympiakosz Pireusz találkozik majd, miután előbbi a hazai pályán próbálkozó Hannovert, míg utóbbi a szintén olasz Bresciát győzte le a negyeddöntőben.

Pro Recco (olasz)–Waspo Hannover (német) 14-10 (2-2, 4-3, 4-2, 4-3)
Olympiakosz (görög)–Brescia (olasz) 8-7 (2-1, 4-2, 0-1, 2-3)