Vágólapra másolva!
3-1-es vereséget szenvedett a magyar férfi röplabda-válogatott Görögországtól az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Az első szettben sikerült meglepni Bogdan Tanase játékosainak a vedégeket, de női válogatott után, a férfiak is vereséggel távoztak a Kaposvár Arénából

A nők után a magyar férfi röplabda-válogatott is pályára léptett az Európa-ligában. A sorozatban eddig egy győzelem és két vereség volt a mérlege Bogdan Tanase együttesének. Számtalan problémával küzdött a csapat a felkészülés során, játékosok sérültek meg, illetve mondták le a válogatottságot. Pozitív hír volt, hogy a kaposvári Nagy József csatlakozott a nemzeti csapathoz. Görögországtól idegenben 3-1-es vereséget szenvedett az együttes, de a mérkőzést megelőzően Bozóki Bence fogadkozott, hogy a Kaposvár Arénában vissza fognak vágni.

Az első szettben remekül kezdtek a hazaiak, és kihasználták, hogy a görögök rengeteg rossz nyitással és elpattanó fogadással indították a találkozót. Flachner és Dávid ütései is pontosak voltak

így 19-19-et követően egy remek sorozatot produkálva vezetést szerzett a magyar válogatott (25-21;1-0).

Az első szettben úgy tűnt, hogy érik a meglepetés Forrás: MTI

A folytatásban szinte végig a hazai válogatott vezetett annak köszönhetően, hogy Dávid és Kalmár is ponterősen röplabdázott.

Érett a forduló meglepetése,

de a hajrában aztán fordított a görög csapat, és kiegyenlített (23-25;1-1).
A harmadik felvonásra még jobban összeállt a vendégek játéka, és a magyarok hiába mutattak be több szép blokkot is, nem igazán volt esélyük az újabb részsikerre. Az első szettben látott rossz görög teljesítménynek nyoma sem maradt a a mérkőzés közepére (17-25;1-2).

A negyedik etap is nagyon rosszul indult magyar szempontból, Tanase kapitánynak a padon sem volt olyan embere, aki tudott volna fordítani a mérkőzés menetén. A szett közepén elléptek a görögök és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a győzelmet. A mérkőzés végén az újonc Flachner Kornél is kapott lehetőséget a bizonyításra, aki éppen bátyját, Dánielt váltotta beállásakor. A játékrész végén az történt, amit a vendégek akartak, és megérdemelten nyerték meg a találkozót (15:25;1-3).

Folytatás szerdán Ausztria ellen.