Társoldalunk:

Női röpi: Tatjana Matics Kaposvárra igazol

2019.06.11. 10:49

Szpin Renáta és Tálas Zsuzsanna leigazolása után újabb játékos érkezését jelentette be az Extraligás kaposvári női röplabdaklub vezetése. Az 1. MCM-Diamant KNRC csapatában folytatja pályafutását Tatjana Matics, aki az elmúlt évadban a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza röplabdázója volt.

Tatjana Matics 2015 nyarán érkezett Magyarországra. Két évet játszott Békéscsabán, majd két szezont röplabdázott Nyíregyházán. A csabaiakkal mindent megnyert, amit csak itthon lehetett: a bajnokságban és a Magyar Kupában is két-két elsőséget szerzett. A nyíregyháziakkal kétszer hódította el a Magyar Kupa-trófeát, és idén, illetve tavaly is bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol végül a második helyet szerezte meg a csapatával. Matics érkezésének érdekessége, hogy augusztustól újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Sasa Nedeljkoviccsal.

Matics és a kaposvári csapat ügyvezetője Orosz FerencForrás: Origo

„Elsősorban Sasa Nedeljkovics személye miatt döntöttem a Kaposvár mellett, hiszen korábban már dolgoztunk együtt Szabadkán, majd Békéscsabán is. Szükségem volt egy kis környezetváltásra, hogy egy új csapattal, egy új közegben ismét eredményesen tudjak majd szerepelni. Jó csapatunk lesz, mert Sasa és a vezetőség igyekszik megtalálni a megfelelő játékosokat, és bízom benne, hogy összességében sikeres évünk lesz majd" – nyilatkozta Matics, aki az elmúlt hétvégén már közelebbről is megismerkedett új lakhelyével, illetve a helyszínen tekintette meg a magyar női és férfi válogatott mérkőzéseit a Kaposvár Arénában.

A kaposváriak a 2018/2019-es évadban 31 bajnoki mérkőzésükből 29-et megnyertek, és az ötödik helyen fejezték be a a bajnokságot, ami az elmúlt tíz év legjobb eredménye volt.