Vágólapra másolva!
Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya szerette volna, ha csapata elődöntőbe jut az Európa-liga arany divíziójában, de szerinte a sorozat így is elérte a célját.

"Az első négy mérkőzésen sokat cseréltem, mert mindenkinek szerettem volna bizonyítási lehetőséget adni,

illetve nem akartam, hogy idejekorán elfáradjanak a játékosok" - összegezte az Európa-liga-szereplést az MTI-nek a belga szakember.

Jan De Brandt, a női röplabda válogatott szövetségi kapitánya Forrás: cev.lu

Elmondta, a kezdetektől komoly fizikai munkát végzett a válogatott, nem készültek külön a meccsekre, éppen ezért örül, hogy a hatból csak két olyan összecsapás volt, amelyen nem lehetett maximálisan elégedett a csapat teljesítményével.

- fogalmazott De Brandt.

Meglátása szerint a keret tagjai az edzéseken is jól dolgoztak, végig koncentráltak a feladatokra, napról napra jobban teljesítettek.

"Jó lett volna négyes döntőbe jutni, mert ott még két jó mérkőzés várt volna a csapatra, de a sorozat így is elérte a célját"

- nyilatkozta a szövetségi kapitány. Kérdésre elmondta: a válogatott jövő hét elején Mariborban a szlovénokkal közösen készül, azt követően viszont hosszabb szünetet kapnak a játékosok, a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés július 11-én kezdődik.

- mondta De Brandt.

A keretszűkítéssel kapcsolatban kijelentette, sok kérdésére választ adott az Európa-liga.

"Már megvan a fejemben az a tizenhatos névsor,

amely majd megkezdi az Európa-bajnoki felkészülést. Mindenki megmutathatta magát ebben az egy hónapban, nyilván aki 17. a listán, annak nem túl jó, de minden keretszűkítés ezzel jár" - tette hozzá a szakvezető, aki a 16-os névsorból majd csak közvetlenül a torna előtt nevezi meg azt a 14 főt, amely részt vehet a részben budapesti rendezésű kontinenstornán.

Hozzátette, a kimaradók közül többeknek egyéni edzésprogramot kell teljesíteniük a nyár folyamán, hogy egy esetleges sérülés esetén pótolni tudják a kieső röplabdázókat.

Augusztus 23-án kezdi meg a szereplését a magyar válogatott a budapesti női röplabda Eb-n Forrás: Origo

A magyar válogatott szombaton 3-1-re legyőzte az osztrák csapatot az Európa-liga utolsó fordulójában Budapesten, így négy győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén zárta a sorozatot, a varasdi négyes döntőbe ugyanakkor a spanyolokkal szembeni rosszabb játszmaaránya miatt nem jutott be.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság augusztus 23-án kezdődik, a magyarországi mérkőzéseket a Papp László Sportarénában rendezik.

A magyar főváráson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak. A magyarok sorrendben az észtekkel, a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal találkoznak, a csoportok első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe.