Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott a vártnál nehezebben, de 32-29-re megnyerte utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét Olaszország ellen, így veretlenül, csoportelsőként jutott ki a kontinensviadalra.

A több kulcsemberét, többek között Mikler Rolandot, Bánhidi Bencét, Balogh Zsoltot és Lékai Mátét is nélkülöző férfi kézilabda-válogatott telt ház előtt fogadta Olaszországot a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

Az már szerdán, a szlovákiai győzelemmel eldőlt, hogy a magyarok csoportelsőként kijutottak a jövő januári osztrák, norvég és svéd közös rendezésű, 24 csapatos kontinenstornára.

Jól kezdtek a hazaiak, majd 6-2 után felzárkózott az olasz válogatott, és a szünetig remekül tartotta magát. A magyarok nem tudtak kellő hatékonysággal védekezni, emiatt a szünetben a vártnál kisebb különbséggel, 16-14-re vezettek.

A második félidő elején egy 5-1-es sorozattal átvették a vezetést a továbbjutásért küzdő olaszok, mert ekkor már a házigazdák támadójátéka is akadozott. Az utolsó negyedórában Borbély Ádám védéseire alapozva, Juhász Ádám irányításával összeszedte magát a magyar csapat, és végül nagy nehézségek árán sikerült megnyernie az alacsony színvonalú mérkőzést.

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással, és az örökmérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos.
Az Európa-bajnokság csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Olaszország 32-29 (16-14)
a magyar válogatott gólszerzői: Juhász, Rosta, Szita 5-5, Bóka, Bodó, Ancsin 3-3, Sipos, Ligetvári, Máthé 2-2, Tóth Á., Hornyák 1-1

további eredmény:
Oroszország-Szlovákia 30-20 (17-8)
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Olaszország 4, 4. Szlovákia 0

Az első két helyezett, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja vehet részt az Eb-n a címvédő Spanyolország, illetve a rendező Ausztria, Norvégia és Svédország mellett.