Vágólapra másolva!
Bakó Botond lesz a Kisvárda élvonalbeli női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A klub honlapjának hétfői közlése szerint az eddig megbízott edzőként dolgozó Dévényi János szerződése lejárt, így a következő idénytől a 38 esztendős székelyudvarhelyi születésű Bakó irányítja a csapatot. Az edző elmondta: a kisvárdai játékosok egyelőre egyéni program alapján végzik az edzéseket. A közös munka július 8-án kezdődik, és a fizikai felmérések, majd azok kielemzését követően nyolchetes felkészülés következik, benne nyolc edzőmérkőzéssel.

Bakó mindössze 25 és fél éves volt, amikor kinevezték az orosházi NB I B-s felnőtt csapat trénerévé. Orosházáról másfél év után távozott, később dolgozott a Békés és a Csurgó férfi, valamint a Békéscsaba és a Fehérvár női együtteseivel. Edzőként legjobb eredményét a debreceniek női csapatával érte el, akiket bajnoki ezüst- és bronzéremhez segített.

Bakó az előző két szezonban másodosztályú kluboknál dolgozott: 2017/18-ban a Szeged női, 2018/19-ben az Orosháza férfi csapatát irányította. A Kisvárda a női NB I legutóbbi, 2018/19-es idényében a 8. helyen zárt.