Vágólapra másolva!
A jégkorong Erste Liga címvédője, az FTC-Telekom szerződtette a szlovák ligában induló DVTK Jegesmedvék U20-as világbajnok finn csatárát, Rasmus Kulmalát.

A fővárosi klub honlapjának szerdai beszámolója szerint Fodor Szabolcs vezetőedző tervei szerint együtt tartja a története első Erste Liga címét-szerző csapat gerincét adó játékosokat. Az új igazolásra azért volt szükség, mert az elmúlt idény házi pontkirálya, a 34 éves kanadai Braden Walls bejelentette visszavonulását.

Rasmus Kulmala személyében U20-as finn világbajnokot igazolt a Fradi Forrás: fradi.hu

Pótlására a 25. születésnapját pénteken ünneplő Kulmala érkezik, aki tavaly 57 meccsen 42 pontot termelt a szlovák élvonalban. A finn csatár 2014-ben tagja volt az U20-as vb-n aranyérmes finn válogatottnak.

Amellett sem szabad szó nélkül elmenni, hogy ott leszünk az európai porondon is, hiszen indulunk a Kontinentális Kupában, szóval izgalmas szezon lesz, amit már tényleg nagyon várok" - mondta első ferencvárosi nyilatkozatában Rasmus Kulmala, akinek az érkezésével megvan az FTC-Telekom hat légiósa a 2019/20-as szezonra készülő keretben, és már tizenöt név ismert a jövő évi csapatból.