Társoldalunk:

Nem az aranyérmet veszítettük el, megnyertük az ezüstöt!

2019.06.23. 20:02

Bár a 3x3-as magyar női kosárválogatott vasárnap délután 19-13-ra kikapott Kínától a Hollandiában rendezett világbajnokság döntőjében, Károlyi Andrea szövetségi kapitány, és a csapat játékosa, Papp Klaudia is büszkén nyilatkozott az Origónak.

Természetesen mindketten az aranyéremben reménykedtek, de biztosak benne, hogy rövid időn belül már ennek a második helynek is nagyon fognak örülni.

Egy pár percnek, vagy órának még el kell telnie ahhoz, hogy úgy tekintsünk erre az ezüstre, hogy megnyertük, és nem az aranyat veszítettük el, de reálisan nézve a kínai csapat az egész vb-n kimagaslóan teljesített, jobb volt mindenkinél, így megérdemelten nyert" - kezdte értékelését a szövetségi kapitány. "Meg lehetett volna őket verni, ahhoz azonban 100 százalékos teljesítményre lett volna szükség a csapattól, ettől pedig picit elmaradtunk, főleg az elején. Három perc alatt 7-0-ra megléptek, ekkora előnyt pedig egy ilyen csapattal szemben szinte lehetetlen ledolgozni. Ugyanakkor minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert nem adták fel és meg is próbálták, de sajnos nem sikerült."

Ezüstérmes lett a 3x3-as női kosárlabda-válogatott a hollandiai világbajnokságonForrás: fiba.com

Az már a döntőbe jutással eldőlt, hogy a magyar válogatott ott lehet az olimpiai kvalifikációs tornán, így tovább nőtt az esély, hogy a Tokóban debütáló nyári játékokon is szerepeljen a csapat.

"Már a világbajnokság előtt is az volt a célunk, hogy a 2020-as olimpiára kijussunk, most teremtettünk magunknak még egy esélyt, ahol ezt elérhetjük. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a második legjobbak vagyunk a világon. Természetesen ott szeretnénk lenni Tokióban is. 

 A válogatott játékosa, Papp Klaudia is nyilatkozott az Origónak.

"Nem kérdés, az aranyérmet és a világbajnoki címet szerettük volna megnyerni, így valamelyest keserű a szánk íze, de amit véghez vittünk ezen a tornán, az így is fantasztikus, nincs okunk a búslakodásra. Ez egy ilyen sport, 10 perced van bizonyítani, ha akkor és ott nem vagy elég jó formában, akkor vége. Sajnos mi rosszul kezdtünk és bár a szívünket-lelkünket kitettük a pályára, nem sikerült a fordítás. A csoportmeccsnél viszont jobban játszottunk, harcosabbak voltunk, úgyhogy büszke vagyok a csapatra és a második helyre is."

Papp Klaudia szerint nem verhetetlenek a kínaiak, és a jövőben biztos benne, hogy sikerül legyőzni őketForrás: fiba.com

Ha már a harcosság szóba került, nem lehetett nem észrevenni, hogy a kínai együttes mekkora fizikális fölényben volt a tornán nem csak a magyar, a többi csapattal szemben is. 

"Egyértelműen kiemelkednek ezen a téren a mezőnyből, nagyon nehéz ellenük játszani, a palánk alatt elképesztően erősek és a mezőnyben is agresszívak. Ettől függetlenül egyáltalán nem verhetetlenek, biztos vagyok benne, hogy le tudjuk őket győzni, ha mindenkinek kijön a lépés, akkor lesz esélyünk őket megtréfálni a jövőben."

Reméljük, a 23 éves játékosnak igaza lesz, és mondjuk Tokióban nyerjük meg az első meccset a kínai csapat ellen. Monjuk az olimpiai döntőben.