Vágólapra másolva!
Bár a 3x3-as magyar női kosárválogatott vasárnap délután 19-13-ra kikapott Kínától a Hollandiában rendezett világbajnokság döntőjében, Károlyi Andrea szövetségi kapitány, és a csapat játékosa, Papp Klaudia is büszkén nyilatkozott az Origónak.

Természetesen mindketten az aranyéremben reménykedtek, de biztosak benne, hogy rövid időn belül már ennek a második helynek is nagyon fognak örülni.

- kezdte értékelését a szövetségi kapitány. "Meg lehetett volna őket verni, ahhoz azonban 100 százalékos teljesítményre lett volna szükség a csapattól, ettől pedig picit elmaradtunk, főleg az elején.

Három perc alatt 7-0-ra megléptek, ekkora előnyt pedig egy ilyen csapattal szemben szinte lehetetlen ledolgozni.

Ugyanakkor minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert nem adták fel és meg is próbálták, de sajnos nem sikerült."

Ezüstérmes lett a 3x3-as női kosárlabda-válogatott a hollandiai világbajnokságon Forrás: fiba.com

Az már a döntőbe jutással eldőlt, hogy a magyar válogatott ott lehet az olimpiai kvalifikációs tornán, így tovább nőtt az esély, hogy a Tokóban debütáló nyári játékokon is szerepeljen a csapat.

"Már a világbajnokság előtt is az volt a célunk, hogy a 2020-as olimpiára kijussunk, most teremtettünk magunknak még egy esélyt, ahol ezt elérhetjük. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a második legjobbak vagyunk a világon. Természetesen ott szeretnénk lenni Tokióban is.

A válogatott játékosa, Papp Klaudia is nyilatkozott az Origónak.

"Nem kérdés, az aranyérmet és a világbajnoki címet szerettük volna megnyerni, így valamelyest keserű a szánk íze, de amit véghez vittünk ezen a tornán, az így is fantasztikus, nincs okunk a búslakodásra.

Ez egy ilyen sport, 10 perced van bizonyítani, ha akkor és ott nem vagy elég jó formában, akkor vége.

Sajnos mi rosszul kezdtünk és bár a szívünket-lelkünket kitettük a pályára, nem sikerült a fordítás. A csoportmeccsnél viszont jobban játszottunk, harcosabbak voltunk, úgyhogy büszke vagyok a csapatra és a második helyre is."

Papp Klaudia szerint nem verhetetlenek a kínaiak, és a jövőben biztos benne, hogy sikerül legyőzni őket Forrás: fiba.com

Ha már a harcosság szóba került, nem lehetett nem észrevenni, hogy a kínai együttes mekkora fizikális fölényben volt a tornán nem csak a magyar, a többi csapattal szemben is.

"Egyértelműen kiemelkednek ezen a téren a mezőnyből, nagyon nehéz ellenük játszani, a palánk alatt elképesztően erősek és a mezőnyben is agresszívak.

Reméljük, a 23 éves játékosnak igaza lesz, és mondjuk Tokióban nyerjük meg az első meccset a kínai csapat ellen.

Monjuk az olimpiai döntőben.