Társoldalunk:

Visszavonul a magyar vízilabda-válogatott világbajnok játékosa

2019.06.23. 16:17

A belgrádi világliga szuperdöntőjében, a japánok ellen az ötödik helyért aratott győzelem volt a 200. válogatott meccse a 2013-ban világbajnok Gór-Nagy Miklósnak – és az utolsó is, a játékos ugyanis többet nem szerepel a nemzeti csapatban.

Mindezt maga Gór-Nagy Miklós erősítette meg a Nemzeti Sport érdeklődésére. „Amikor a kapitánnyal megbeszéltük a válogatottat, még úgy tűnt, hogy egy évvel meghosszabbítom a pályafutásomat, de aztán a civil lehetőségek úgy alakultak, hogy befejezem, ám már nem akartunk változtatni. Nagyon örülök neki, hogy a kétszázadik meccs jubileumán, ilyen jól sikerült éven túl alakult így. Örülök, hogy ezek a srácok voltak körülöttem, és ez a stáb. Egyelőre nem tervezem, hogy elszakadok a víztől, de nem is lehet ilyen hosszú pályafutás után. Lezárult egy korszak, de kíváncsi vagyok, mit hoz a következő.”

Gór-Nagy Miklós bejelentette visszavonulásátForrás: MTI Fotó / Czagány Balázs

Gór-Nagy 2013-ban érte el a legnagyobb sikerét a válogatottban, amikor tagja volt a világbajnokságot nyerő csapatnak, és szerepelt a 2017-ben vb-ezüstérmes együttesben. Klubszinten parádés évvel búcsúzott a sportágtól, az FTC-Telekommal mindent, azaz sorrendben európai Szuperkupát, Magyar Kupát, magyar Szuperkupát, bajnokságot, majd Bajnokok Ligáját nyert.