Társoldalunk:

A 3x3-as magyar kosárválogatott sztárja bekerült az All Star-csapatba

2019.06.24. 09:40

A magyar női válogatottal ezüstérmes Goree Cyeshát beválasztották az Amszterdamban rendezett 3x3-as kosárlabda-világbajnokság All Star-csapatába.

A honosított játékos - a wbasket szaklap tájékoztatása szerint - a vasárnapi döntőben Kínával szemben 19-13-ra alulmaradt együttes legeredményesebbje volt a tornán, mivel a hét mérkőzésen összesen 45 pontot ért el. A vb legjobbja a kínai Jiayin Juang (Csia-jin Csiang) lett, az álomcsapat harmadik tagja pedig a francia Migna Toure.

A 3x3-as szakág a 2020-as tokiói olimpián mutatkozik be, a férfiaknál és a nőknél is nyolc-nyolc válogatott részvételével. A házigazda Japán alanyi jogon lesz jelen, hozzá csatlakozik a november 1-jei világranglista első három helyezettje. A fennmaradó négy helyből egyről az egyenlőség jegyében rendezett pótselejtező dönt, háromról pedig a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtező. Ez utóbbira jutottak ki az amszterdami vb dobogósai, azaz az aranyérmes Kína, az ezüstérmes Magyarország és a bronzérmes Franciaország.

Goree Cyeshát (hátul) beválasztották az Amszterdamban rendezett 3x3-as kosárlabda-világbajnokság All Star-csapatábaForrás: Károlyi Andrea/Facebook

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat a hollandiai vb-n három győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, majd a negyeddöntőben Spanyolországot, az elődöntőben pedig Franciaországot verte.

A 3x3-as kosárlabdában tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.