Társoldalunk:

A magyar szövetségi kapitány többször megőrült a meccs alatt

2019.06.27. 18:55

Székely Norbert szövetségi kapitány többször megőrült a szlovénok ellen 88-84-re megnyert Eb-meccs alatt. Határ Bernadett boldog volt, de a védőmunkájával nem elégedett. Zele Dorina szerint a hit is segített a magyar válogatottnak Nisben.

Egészen elképesztő negyedik negyedet produkálva nyert 88-84-re a magyar női kosárlabda-válogatott Szlovénia ellen a női kosárlabda Eb C-csoportjának nyitányán Nisben. A találkozó után a magyar játékosok közül elsőként Zele Dorina nyilatkozott az Origónak.

"Hittünk magunkban és abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset" - mondta Zele Dorina. "A csapatnak is végig mondogattam, hogy ne adjuk fel, le lehet győzni Szlovéniát. Persze, győztes meccs után könnyű ezt mondani, de tényleg láttam azt, hogy bennünk van a győzelem lehetősége.

A magyar csapat örül a győzelemnek a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzés után a Cair SportcenterbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Európa-bajnokság előtt sokat beszéltünk arról, hogy mennyire fontos lesz az első meccs, amely az egész szereplésünket megalapozhatja. Éppen ezért volt nagyon fontos ez a siker. Bebizonyítottuk, hogy mekkora szíve van ennek a csapatnak, hogy 14 pontos hátrányból is vissza tud jönni. A mentális erő rettenetesen fontos, hogy meglegyen, ebben nem volt hiányunk. Egy ilyen hullámzó meccset a végén kiszedni tényleg csak az tud, akinek ehhez megvan a mentális ereje."

A szövetségi kapitány, Székely Norbert a következőket mondta. "Hosszabb elemzésre lenne szükség ahhoz, hogy elmondjam, hogyan sikerült ezt a meccset megnyernünk. Ez a mérkőzés a kitartásról szólt, meg arról, hogy mennyire hiszünk egymásban. De nemcsak ez az összecsapás, hanem az egész felkészülés is. Ezek a lányok hat edzőmeccset vesztettek el, mégis képesek voltak a legfontosabb találkozón úgy odatenni magukat, hogy az elképesztő.

Székely Norbert szövetségi kapitány a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a Cair SportcenterbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Forgattam a csapatot, tudtam, hogy ebben a meccsben a győzelem ugyanúgy benne van, mint az, hogy esetleg nagy különbségű vereséget szenvedünk. A végén meg jöttek azok a támadások, amelyekből eredményesek tudtunk lenni. A mérkőzésen többször megőrültem, mert feljöttünk, ott voltunk a nyakukon és újra meg újra elmentek tőlünk. Ezt nehéz volt megélni, nyilván, szerettük volna jóval korábban a vezetést. Mondhatnék neveket, de nem szeretnék senkit kiemelni, mert ez tényleg a csapat diadala volt. Nyilván ez a győzelem óriási lökést ad ahhoz, hogy bejussunk a legjobb 12 közé, itt azonban nem szeretnénk megállni."

A 21 pontos center, Határ Bernadett így vélekedett: "Egyetlen pillanatig sem adtuk fel ezt a meccset, végig hittünk a győzelmünkben. Ami a saját teljesítményemet illeti, azzal egyáltalán nem vagyok megelégedve, mert az első félidőben a védekezésem nem volt olyan, mint amit vártam. Már a meccs előtt kisebb gyomorrontásom volt, ez aztán a mérkőzés közben előjött, de hamar túlléptem ezen a gondon, bevettem a gyógyszert és jöttem vissza a pályára.

Yvonne Turner (háttal) és Határ Bernadett a válogatott játékosai a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen a Cair SportcenterbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy ilyen eseményen annyira erősnek kell lennem, hogy ezt a problémát ki tudjam zárni. Rosszul voltam, de nem ezzel kell foglalkozni. Az olaszok és a törökök ellen sem úgy fogunk odamenni, hogy mi már benne vagyunk a 12-ben, nem feltett kézzel állunk neki ezeknek a meccseknek sem. A csapatban ennél is több van, mint amit a szlovénok ellen láttunk."