Társoldalunk:

Magyarország női kézilabda-Eb-t rendezne 2024-ben

2019.06.28. 19:14

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szeretne pályázni a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésére.

A sportági szövetség honlapja szerint az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság - az első 24 csapatos női kontinenstorna - megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek. 

A magyar válogatott tagjai a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságonForrás: MTI/Kovács Tamás

„Az európai szövetségnek még nem a konkrét pályázati szándékot kellett jeleznünk, csupán az érdeklődést a rendezési jog iránt - mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, az EHF-vb tagja. Mindenképpen érdekli a magyar szövetséget a torna megrendezése, elképzelhető, hogy több más pályázóval együtt közösen, erről már egyeztettünk az osztrák és a svájci szövetséggel is."

A 2024-es női Európa-bajnokság rendezési joga iránt Ausztria, továbbá Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen, Magyarország, Oroszország, illetve Svájc érdeklődik.

A végleges pályázati szándékot szeptemberig kell elküldeniük a kandidáló szövetségeknek, a torna rendezési jogáról az EHF decemberben dönt.

Magyarország - Szlovákiával közösen - 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.