Társoldalunk:

Kemény Dénes: Meglesz az érem és az olimpiai kvóta a vizes-vb-n!

2019.07.02. 15:55

Kemény Dénes szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott már a júliusi, Kvandzsuban rendezendő világbajnokságon kivívja a jövő évi tokiói olimpián való indulás jogát, vagyis érmes helyen végez majd - számolt be róla a Bors. 

A szakvezetőként három olimpiát nyert Kemény biztos abban, hogy Märcz Tamás kapitány együttese dobogós lesz. Ez pedig 2020-as olimpiai utazást jelent(ene). A kiírás értelmében a vb első két helyezettje kvalifikál az olimpiára. "Mivel a szerbek a Világliga Szuperdöntőjét megnyerték, ott vannak Tokióban – magyarázza a kvalifikációs szabályokat Kemény –, ezért Kvangdzsuban teher nélkül pólóznak majd, és teher nélkül az érmes pozíciójuk szinte biztosra vehető. Ebből fakadóan további két vb-dobogós válogatott rajtol Tokióban – az egyik mi leszünk!"

Kemény Dénes szerint a férfi vízialabda-válogatott dobogós helyen végez KvandzsubanFotó: Csudai Sándor - Origo

Kemény azzal indokolja optimizmusát, hogy a legutóbbi, a 2017-es budapesti vb-n második helyezett magyar csapat ütőképességben sokat javult. Varga Dénes, azaz Dumi kis pihenő utáni visszatérésével a világ legjobb játékosával erősödtünk. Megkockáztatom: ő a pólósport Puskás Öcsije, Hárai Balázs a centerjáték kiválósága, Nagy Viktor és Vogel Soma személyében két remek kapussal rendelkezünk."