Társoldalunk:

Megvan a két Szeged–Veszprém bajnoki rangadó időpontja

2019.07.09. 16:03

Decemberben és áprilisban lesznek a Veszprém-Szeged rangadók a férfi kézilabda NB I új idényében, amelynek sorsolását kedden rendezték.

A magyar szövetség honlapja szerint a Bajnokok Ligája-ezüstérmes Telekom Veszprém a Vác, a Magyar Kupa-győztes MOL-Pick Szeged pedig a Csurgó csapatát fogadja az első fordulóban, szeptember 1-jén. A címvédő dunántúliak a Komlót látják vendégül, a csongrádiak pedig a Ferencváros otthonában szerepelnek az utolsó körben, május 10-én.

A két BL-résztvevő december 8-án Veszprémben, április 12-én pedig Szegeden játszik egymással, de az időpontok a nemzetközi kupaszereplések függvényében még változhatnak, a hivatalos menetrend várhatóan augusztus elejére készül el.

A férfi NB I lebonyolítása az előző szezonokhoz képest változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt május 21-én és 24-én.

A férfi bajnokság mezőnye:
Balatonfüredi KSE, Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Eger SZSE, Ferencvárosi TC, Grundfos Tatabánya KC, HE-DO B. Braun Gyöngyös, Mezőkövesdi KC, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, Sport36-Komló, Telekom Veszprém, Váci KSE

A női élvonalbeli bajnokság is szeptember 1-jén rajtol, de míg a férfiaknál 2020. május 10., addig a nőknél 2020. május 23. az alapszakasz utolsó fordulójának versenynapja.

A női élvonal legnagyobb rangadójának két felvonását, azaz a bajnok és BL-győztes Győri Audi ETO és a bajnoki ezüstérmes FTC Rail-Cargo Hungária mérkőzéseinek időpontját is kisorsolták. Eszerint először a 11. fordulóban, 2019. december 29-én (már a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság után) rendezik az FTC otthonában, míg a "visszavágóra" a 24. fordulóban, 2020. május 3-án kerül sor Győrben.