Vágólapra másolva!
A következő öt évben újra Budapest ad otthont a női klubkézilabdázás csúcseseményének, a Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Az EHF közleménye emlékeztet arra, hogy a magyar fővárosban már hat alkalommal rendezték meg sikeresen a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Az Európai Kézilabda Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség a női U19-es Európa-bajnokság nyitónapján írta alá az új szerződést Győrben. Budapest és a Papp László Budapest Sportaréna a női klubkézilabdázás jelképévé váltak az elmúlt hat évben.

Hatból négyszer a Győr nyert Budapesten Fotó: Mudra László - Origo

Az EHF elnöke, Michael Wiederer elmondta, az előző hat rendezés sikere arra ösztönözte a szövetséget, hogy folytassák az együttműködést a Magyar Kézilabda Szövetséggel.

"Budapest kiváló vendéglátó, az eddig résztvevő összes csapat is dicsérte a magyar fővárost. Ez a hosszú távú partnerség összhangban van az EHF azon stratégiájával, hogy a csúcseseményei ugyanabban a városokban maradjanak, Budapest és Köln kiváló helyszín az európai kézilabda számára" - mondta Wiederer.

"Természetesen nagyon büszkék vagyunk az elmúlt hat budapesti négyes döntőre, és nagyon örülünk, hogy újabb öt évre, tehát 2024-ig biztosan a magyar fővárosban lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője. Hisszük, hogy jó helyen van az esemény a magyar fővárosban, egy kézilabdaszerető országban, amely az európai vendégeknek is könnyen megközelíthető. Ígéretes, hogy hosszú távra szerződünk, hiszen ez rengeteg fejlődési lehetőséget ad. A fő cél a sportág, ezen belül is a női kézilabdázás népszerűsítése" - mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.