Társoldalunk:

Az Eb-favorit vár az U18-as női kosárválogatottra az elődöntőben

2019.07.13. 07:46

Kőkeménynek ígérkező elődöntő vár Franciaország ellen szombaton este az U18-as női kosárlabda-válogatottra a korosztályos Európa-bajnokságon.

Angyal Barbaráék a csoportkör meggyőző játéka után kicsit tompábban mozogtak a belgák ellen, ott bizony a szerencse is kellett a nyolcba jutáshoz. Ám a csehek ellen megint a domináns, okosan, pontosan kosárlabdázó nemzeti csapatot láttuk, s bizony szokatlanul nagy fölénnyel sétáltak be a mieink az elődöntőbe.

A rendkívül sűrű versenyprogramban a péntek pihenőnap volt, szombaton pedig jön a torna legnehezebbnek ígérkező meccse, a franciák elleni elődöntő.

„Kellett már a lányoknak egy kis szusszanás, igen kemény időszak áll mögöttük – mondta a Hunbasketnek Völgyi Péter. Az, hogy most ilyen korán játszunk az Európa-bajnokságon, nem éppen a legszerencsésebb számunkra, csak hogy egy példát mondjak, sok volt az érettségizőnk, akiket el kellett engednünk a felkészülés alatt vizsgázni. Bármennyire is remek sportemberek, ilyenkor nehezebb koncentrálni, odafigyelni. Úgy gondolom, a belgák ellen ez a mentális fáradtság jött ki a lányokon. Szerencsére a csehek ellen ismét minden rendben volt" – tette hozzá, majd az elődöntőről is beszélt. 

Elődöntőt játszanak az U18-as lányokForrás: hunbasket.hu

„A franciáknál nehezebb ellenfél nem jöhetett volna. Szerkezetileg, fizikálisan egy remek csapat, modern rendszerben kosárlabdáznak. Tíz egyformán jó játékosuk van, gyakorlatilag nincs is gyenge pontjuk. Kellemetlen ellenfelek, egyértelműen a torna elsőszámú esélyesei" – mondta Völgyi Péter, aki elárulta, hogy az akarat lehet az egyik fegyver ellen, a másik a fineszesség, a váratlan megoldások, na meg a jó kinti dobóteljesítmény, amelyben a legjobb csapat vagyunk a tornán.

„Egy olyan mérkőzés vár ránk, ahol az ellenfél nagy fizikális fölényben lesz, ezzel szemben pedig csak a küzdőszellemünk és az akaratunk segítségével vehetjük föl eredményesen a harcot. Ha jól dolgozunk, akkor nüánszok dönthetik el, ki jut a vasárnapi döntőbe" – tette hozzá.

A Magyarország–Franciaország elődöntő mérkőzés szombat este 20.45-kor kezdődik.