A magyar női pólóválogatott 64 góllal kezdte a vizes vb-t

Leimeter Dóra, női vízilabda, válogatott
Leimeter Dóra (j) és a koreai Kvon Na Jong a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott megkezdte szereplését a kvangdzsui vizes világbajnokságon, Bíró Attila együttese a házigazda Dél-Korea ellen 64-0-ra nyert a csoportkör első fordulójában, vasárnap. A magyar csapat a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Dél-Korea ellen az első vb-meccsét játszotta a női pólóválogatott, amely nagyon jól kezdett: néhány másodperc után Szilágyi Dorottya ötösével sikerült vezetést szerezni, majd még két perc sem telt el, amikor már 5-0 volt az állás. A magyar csapat az első negyed folytatásában sem állt le a nagyon fiatal koreai együttes ellen – az átlagéletkor 17 év, a legidősebb játékos 23 éves –,

az 5. percben Leimeter Dóra okos ejtése után már tíz gól volt a különbség a két válogatott között.

Az első felvonásvégére egészen elképesztő, már 16-0-ra vezetett Bíró Attila csapata.

Leimeter Dóra (j) és a koreai Kvon Na Jong a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második negyedre sort cserélt a magyar kapitány, ám ez sem változtatott semmit a játék képén: a 10. percben Vályi Vanda találatával 20-0 volt a mérkőzés állása. Közben a koreaiak már egy védésnek, kapura lövésnek is úgy tudtak örülni, mintha megnyerték volna a találkozót. A magyar válogatott szinte minden támadását góllal fejezte be, a 13. percben Gurisatti Gréta góljával 27-0 volt az állás. Az ellenfél erejéből ekkor már annyira sem futotta, hogy eljussanak a magyar kapu közelébe. A 14. percben Rybanska Natasa lőtte a 30. gólt.

A második negyed végére 33-0-ra vezetett a magyar pólóválogatott.

A harmadik felvonás Parkes Rebecca gyors góljával indult, majd ő lőtte a magyar csapat 40. gólját is a 19. percben. A válogatottunk nem állt le a folytatásban sem, a helyszínen is nehezen követték, éppen mennyi az állás. Végül sikerült elhárítani a kisebb zavart az eredményjelzőn, három perccel a negyed vége előtt 45-0ra vezetett a Bíró-legénység.

Szilágyi szállította az 50. magyar gólt, amellyel vége is lett a negyednek.

Az utolsó negyedben sem akart nagyon lassítani a magyar pólóválogatott, három perc alatt újabb öt gólt sikerült berámolni a dél-koreai csapatnak. A 60. találat is összejött a meccs vége előtt, Szilágyi volt eredményes. A vége 64-0 lett a magyar csapat javára.

Világrekordot jelentő eredmény a kijelzőn Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vízilabda világbajnokságok történelmének legnagyobb különbségű győzelmét aratta a magyar pólócsapat,

ráadásul megdöntötte Jugoszlávia 62-0-s rekordját, még az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Bíró Attila együttese kedden Kanada ellen folytatja szereplését közép-európai idő szerint 2.50 órától.

Vizes vb, Kvangdzsu, női vízilabda
Csoportkör, 1. forduló
Magyarország-Dél-Korea 64-0 (16-0, 18-0, 16-0, 14-0)
gólszerzők: Parkes 11, Szilágyi, Rybanska 9-9, Gurisatti 7, Tóth-Csaba 6, Keszthelyi 5, Horváth, Gyögyössy 4-4, Illés, Leimeter, Vályi 3-3,

Magyarország: Gangl - Leimeter, Vályi, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Parkes, cserék: Csabai, Gyöngyössy, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

A magyar válogatottal azonos csoportban szereplő orosz csapat sima, 18-10-es győzelmet aratott a kanadai együttes felett vasárnap a kvangdzsui világbajnokság női vízilabdatornájának nyitónapján.

B csoport:
Oroszország-Kanada 18-10 (2-1, 5-2, 5-4, 6-3)