Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott is megkezdte szereplését a kvangdzsui vizes-világbajnokságon. A nők 64-0-ra verték az első meccsükön Dél-Koreát, hétfőn pedig a férfiak gólt ugyan kaptak, de Új-Zéland ellen egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem.

Märcz Tamás csapatában ezúttal csak 12 játékos szerepelhetett, mert a világliga szuperdöntőjében kiállított Kardos Gergely eltiltását valakinek le kell töltenie, így ezúttal Pohl Zoltán kimaradt.

Az első gólunkat Manhercz Krisztián szerezte, aki a kapus szeme közé lőtt, majd Jansik Szilárd lőtt be egy általa kiharcolt ötméterest. Az 5. percben Vámos Márton is feliratkozott a góllövők közé, majd Varga Dénes úszott meg, ziccerből lőtte be a negyedik magyar gólt.

A második negyed elején Zalánki Gergő lőtt egy gólt, majd Bátori Bence emberelőnyből volt eredményes.

6-0-nál jött az első új-zélandi gól, Pike is emberelőnyből lőtt Nagy Viktor kapujába.

A folytatásban Manhercz Krisztián zárt le góllal egy kettős magyar előnyt, majd a sokadik magyar megúszást fejezte be góllal Jansik.

Märcz Tamás csapata jól mutatkozott be Forrás: Sputnik/Alexander Vilf

A félidő végén Vámos újabb könnyű gólt dobott, majd Zalánki lőtt újabb gólt, Mezei Tamás pedig centerből csavart egy gólt, 11-1-gyel fordulhattak a csapatok.

A második félidőre mindkét csapat kapust cserélt, nálunk Vogel Soma érkezett Nagy Viktor helyére.

Az első gólt ezúttal is Manhercz szerezte, majd az új-zélandiak is kihasználtak egy kettős előnyt Lewis révén, de Vámos azonnal válaszolt.

A következő gól Bátorié volt, majd egy eladott labdára csapott le egy új-zélandi játékos, újra Clark lőtt a kapunkba, majd a válasz ezúttal Angyal Dánielé volt, majd Varga Dénes lepte meg az ellenfél tinikapusát, végül Bátori zárta le a gólgyártást a harmadik negyedben, 17-3 után jöhetett a folytatás.

Vámos Márton, a magyar válogatott játékosa gólt dob a férfi vízilabda csoportkörének első fordulójában Új-Zéland ellen Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó negyed Mezei húzásgóljával indult, majd Angyal fejezett be egy emberelőnyös figurát. Nem sokkal később Small távoli lövése jelentette a negyedik új-zélandi gólt (19-4).

A húszadik gólunkat Hárai lőtte a kapufa mellől, majd Sedlmayer is feliratkozott a góllövők közé, egy ötméteres után, majd nem sokkal később ki is hagyott egyet.

A hajrában még Zalánki és Angyal is betalált, majd Jansik egy ötösből állította be a 24-4-es végeredményt.

„Hasonló meccsel kezdtek a spanyolok is, a felkészülésük is hasonló volt a miénkhez, nem tudom mi dönt majd a két csapat között, talán az nyer majd, aki a végén jobban tud koncentrálni" – mondta az M4 Sportnak a lefújás után Märcz Tamás.

A magyarokkal egy csoportban szereplő spanyol válogatott a dél-afrikaiak felett aratott papírforma győzelemmel rajtolt hétfőn a kvangdzsui vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján.

A vb-ezüstérmes magyar- és az Európa-bajnoki második spanyol csapat szerdán küzd meg egymással.

vízilabda, férfiak, C csoport, 1. forduló:
Magyarország - Új-Zéland 24-4 (4-0, 7-1, 6-2, 7-1)
gólszerzők: Zalánki 4, Manhercz, Vámos, Bátori, Angyal 3-3, Jansik Sz. Varga Dé., Mezei 2-2, Hárai, Sedlmayer 1-1, illetve Pike 2, Clark, Small 1- 1

További eredmények:

C csoport:
Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 23-3 (6-1, 5-1, 4-1, 8-0)

A csoport:
Szerbia-Montenegró 10-10 (4-3, 2-2, 2-4, 2-1)
Görögország-Koreai Köztársaság 26-3 (7-0, 7-0, 3-1, 9-2)

B csoport:
Egyesült Államok-Kazahsztán 16-7 (4-1, 4-2, 3-2, 5-2)
Horvátország-Ausztrália 14-4 (4-1, 2-1, 4-0, 4-2)