Társoldalunk:

Kisorsolták a női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait

2019.07.22. 13:22

A magyar válogatott a szlovák és a holland együttessel találkozik majd a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

A nemzetközi szövetség (FIBA) hétfői, müncheni sorsolását a magyar csapat az 1. kalapból várta, az együttes az idei Eb-n negyeddöntős volt, selejtezős csoportellenfelei nem jutottak ki a kontinensbajnokságra.

Nis, 2019. június 28. Studer Ágnes (b), a magyar és Martina Crippa (j) az olasz válogatott játékosa a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 28-án. MTI/Czeglédi ZsoltForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 33 csapatos selejtezős mezőnyt kilenc csoportba sorsolták: hat négyesbe és három hármasba. A végeredmény körmérkőzések után alakul ki, a kilenc csoportgyőztes és a legjobb öt csoportmásodik jut ki a 16 csapatos kontinensbajnokságra, amelyen a rendező franciák és a spanyolok automatikusan résztvevők.

A selejtezőben három kört rendeznek: idén november 10-18., 2020. november 8-16., valamint 2021. január 31. és február 8. között.

Női kosárlabda Eb, a selejtezős csoportbeosztás:
A csoport: Szlovénia, Görögország, Izland, Bulgária
B csoport: Svédország, Montenegró, Izrael
C csoport: Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Svájc, Észtország
D csoport: Olaszország, Csehország, Románia, Dánia
E csoport: Szerbia, Törökország, Litvánia, Albánia
F csoport: Nagy-Britannia, Fehéroroszország, Lengyelország
G csoport: Belgium, Ukrajna, Portugália, Finnország
H csoport: MAGYARORSZÁG, Szlovákia, Hollandia
I csoport: Lettország, Horvátország, Németország, Észak-Macedónia