Roberto Iniguez Sopronba érkezik a Dinamo Kurszkkal

A kupagyőztes Sopron játékosai ünnepelnek a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Sopron Basket-Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzés után
Vágólapra másolva!
Kisorsolták az női kosárlabda Euroliga következő idényének a csoportbeosztását. A Sopron Basket csapata a könnyebbik nyolcasba került. A magyar bajnok együttes a csoportmeccsek során a tavalyi soproni vezetőedző, Robert Iniguez által vezetett a Dinamo Kurszkkal is játszik.  

A sorsolás pikantériájának köszönhetően a Sopron Basket a tavalyi edzője, Roberto Iniguez által vezetett Dinamo Kurszk csapata is Sopronba látogat a női kosárlabda Euroliga csoportmeccsei során. A bajnok és kupagyőztes magyar csapat a könnyebbik csoportba került, az orosz sztrácsapatok közül csak a Kurszkkal kerültek egy nyolcasba.

Török Zoltán a Sopron Basket ügyvezetője nyilatkozott a sorsolást követően:

"Két fantasztikusan sikeres szezon után érkeztünk erre a sorsolásra, aminek számomra csak technikai jelentősége volt.

Ez egyben az idei célunk is, amiben a közösségünk és közönségünk együttes ereje játszhatja majd a főszerepet. Vizsgázni fogunk kitartásból,és összetartozásból!"

A Veneziával selejtez a DVTK

A selejtezőben érdekelt Aluinvent DVTK Miskolc az olasz Reyer Veneziával mérkőzik a főtáblára kerülésért. A párharc győztese az A csoportban játszhat - többek között a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburggal -, míg a vesztes az Európa Kupában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.