Szerbia nem jutott vb-elődöntőbe a férfi vízilabdatornán

Serbia v Spain - European Waterpolo Final WATERPOLO water polo sports European Water Polo Championship Serbia piscinas Picornell Spain Urbanandsport Nurphoto team sport swimming leisure WATER water &amp ball sports water sport water polo cap fun
match between Serbia and Spain, corresponding to the final of the European Water Polo Championships, on 28th July, 2018, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A már biztos olimpiai résztvevő szerb válogatott 12-9-re kikapott Spanyolországtól a kvangdzsui vizes világbajnokság negyeddöntőjében, így már biztosan nem játszhat éremért.

A Világliga szuperdöntőjét hazai medencében megnyerő, ezzel tokiói kvótás szerb csapat szövetségi kapitánya, Dejan Szavics egy csapatra való klasszisát pihentette, de így is váratlan volt, hogy az Eb-ezüstérmes spanyolok a játék minden elemében sokkal jobbak voltak. Olyannyira, hogy a 14. percben már 6-1-re vezettek, a harmadik negyed elején pedig 8-3-ra is vezettek. A szerbek eztán valamelyest tudták csökkenteni a különbséget, hogy végül még rájuk nézve hízelgő háromgólos vereséget szenvedjenek. Montenegró után tehát egy másik esélyes számára is a legjobb nyolc között ért véget a vb érdemi része.

A szerbek korai búcsúja azt jelenti, hogy a vb két döntőse szerez kvótát a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokra.

A horvátok az első negyedben még szenvedtek a németek ellen, utána viszont érvényesítették a papírformát, és várhatják a spanyolok elleni elődöntőt.

A magyar válogatott szó szerint az utolsó másodpercekig szoros mérkőzést játszott Ausztráliával, amit Vámos Márton 4 másodperccel a lefújás előtt lőtt góljával tudott megnyerni. Az elődöntőben az olasz-görög meccs győztese vár majd a mieinkre.

Eredmények, vízilabda, férfiak:
negyeddöntő:
Spanyolország-Szerbia 12-9 (2-1, 5-2, 3-4, 2-2)
Horvátország-Németország 10-8 (1-2, 3-1, 3-3, 3-2)
Magyarország-Ausztrália 10-9 (3-3, 2-3, 3-1, 2-2)
Olaszország-Görögország 7-6 (2-2, 2-1, 2-3, 1-0)