Az Egyesült Államok nyerte a női vízilabda-világbajnokságot

USA, Spanyolország, női vízilabda, vizes vb
Az Egyesült Államok ünnepelhetett Budapesten
Vágólapra másolva!
Az amerikai női vízilabda-válogatott megvédte világbajnoki címét, miután a kvangdzsui vb döntőjében 11-6-ra legyőzte a spanyol csapatot.

A finálét az esélyesebb amerikaiak kezdték jobban, de a spanyol együttes fegyelmezett védekezésének köszönhetően a második negyedben utolérte ellenfelét. A 3-3-as állást követően azonban ismét az amerikaiak pillanatai következtek, akik a félidőre kétgólos előnybe kerültek, majd a 4-0-ra megnyert harmadik negyedben eldöntötték az összecsapást.

A női mezőnyből kimagasló amerikaiak veretlenül bizonyultak a torna legjobbjának, az együttes a kilencedik vb-érmét gyűjtötte be: 2003, 2007, 2009, 2015 és 2017 után a hatodik aranyat.

A döntőben vesztes spanyol válogatott a harmadik vb-érmét szerezte női vízilabdában: 2013-ban a hazai rendezésű eseményt megnyerte, míg két éve, a budapesti viadalon másodikként végezett, a fináléban akkor is az amerikaiaktól kapott ki (6-13). A spanyolok - akik az elődöntőben a magyarokat győzték le - olimpiai kvótával vigasztalódhatnak.
A magyarok a negyedik helyen végeztek, mivel a bronzmérkőzésen 10-9-re kikaptak az ausztráloktól.

Eredmények:
vízilabda, nők:
döntő:
Egyesült Államok-Spanyolország 11-6 (3-1, 2-2, 4-0, 2-3)