Társoldalunk:

A tragikus koreai diszkóbalesetről beszéltek a magyar női pólósok

2019.07.28. 06:26

A gyors helyzetfelismerés és egymás segítése kellett ahhoz, hogy a női pólósok még a pánik kitörése előtt elhagyják azt a kvangdzsui szórakozóhelyet, melynek leszakadt a galériája.

Az Origo is beszámolt be arról a tragikus diszkóbalesetről, amelyben két koreai állampolgár halt meg szombaton éjjel a vizes-világbajnokság helyszínén, Kvangdzsuban. Az M4 Sport helyszíni riportere most megszólaltatta a magyar női vízilabda-válogatott két tagját, akik ott volak a helyszínen.

Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni. Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek" - mondta az esetről Leimeter Dóra, a vb-n negyedik helyen végzett női vízilabda-válogatott játékosa.

Kiemelte, szerencsére egy kupacban voltak, így amikor kimentek, gyorsan meg tudták egymást számolni és szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták a dolgot.

Gurisatti Gréta úgy emlékezett vissza, sokan voltak fent, tele volt a szórakozóhely és az egyik zeneszámra többen is elkezdtek ugrálni, ettől szakadt le a galéria.

Nagy szerencsénk volt, hogy a Nusival (Illés Anna) félig egy vaslécen álltunk, így csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel se tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni" - mondta a Dunaújváros játékosa.