Társoldalunk:

Kiborult a csapatvezető a sorozatos lemondásokon

2019.08.01. 17:40

Augusztus 3-án a csehországi Klatovyban kezdődik az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott csütörtökön utazott el a helyszínre, de a csapat erősen tartalékos. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a komplett kezdőötös esett ki a fiatal szövetségi kapitány, Gáspár Dávid keze alól.

Az eseményekkel kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnökségi tagja, az U20-as csapat vezetője, Pukler Gábor érdekes nyilatkozatot tett.

"Én nem szeretnék ítéletet mondani senki fölött, akinek nem inge, az ne vegye magára.

Fogalmazzunk úgy, hogy nem minden esetben érzem a kerettagság lemondása mögött a valós okot. Szerintem ma Európában az egyik legnagyobb rang egy női utánpótláskorú játékosnak, ha az adott korosztály magyar válogatottjában játszik. Ugyanis ezzel a kontinens, sőt, esetenként a világ egyik legjobb csapatában szerepelhet! Ha erre bárki képes nemet mondani, akkor az több, mint elkeserítő. De mondok egy példát. Pontosan tudom, hogy Gereben Lívia, ha képes lenne rá, felállna a betegágyáról, s itt lenne a lányokkal. Számomra ez a mérce, s szerencsére a mostani keretet alkotók ebben a szellemiségben sportolnak."

Ők ketten biztosan nem lehetnek ott Klatovyban - mondhatjuk úgy is, hogy ők igazoltan hiányoznakForrás: FIBA

A Szekszárd nagy tehetsége, Gereben Lívia leukémiával küzd. Kányási Veronika az utazás előtt megsérült, bár mindent megpróbált, nem lehet ott Klatovyban. Ugyanakkor vannak olyan játékosok, akiknek a távolmaradása mindenképpen kérdéseket vet fel. Itt van péládul az az Instagram-fotó, amelyet az Amerikában játszó Juhász Dorka 21 órája posztolt Horvátországból. Úgy látjuk, nyaral. Pedig ott lehetne Klatovy-ban.

A fényképet Juhász Dorka Instagram-oldaláról fotóztuk ki.

Juhász Dorka Instagram-fotója, amelyet július 31-én posztolt HorvátországbólForrás: Origo

A Klatovyban rendezendő Európa-bajnokságon a csoportunkban Belgium, Litvánia és Fehéroroszország lesz a mieink ellenfele. A legjobb nyolc közé jutásért már a spanyol, portugál, lett, szerb négyesből kap ellenfelet Gáspár Dávid csapata. Az Európa-bajnokság augusztus 3-án, szombaton kezdődik, a mieink szombaton 13 órától a fehéroroszokkal találkoznak.

A teljes cikket itt olvashatja.