Vágólapra másolva!
Augusztus 3-án a csehországi Klatovyban kezdődik az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott csütörtökön utazott el a helyszínre, de a csapat erősen tartalékos. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a komplett kezdőötös esett ki a fiatal szövetségi kapitány, Gáspár Dávid keze alól.

Az eseményekkel kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnökségi tagja, az U20-as csapat vezetője, Pukler Gábor érdekes nyilatkozatot tett.

"Én nem szeretnék ítéletet mondani senki fölött, akinek nem inge, az ne vegye magára.

De mondok egy példát. Pontosan tudom, hogy Gereben Lívia, ha képes lenne rá, felállna a betegágyáról, s itt lenne a lányokkal. Számomra ez a mérce, s szerencsére a mostani keretet alkotók ebben a szellemiségben sportolnak."

Ők ketten biztosan nem lehetnek ott Klatovyban - mondhatjuk úgy is, hogy ők igazoltan hiányoznak Forrás: FIBA

A Szekszárd nagy tehetsége, Gereben Lívia leukémiával küzd. Kányási Veronika az utazás előtt megsérült, bár mindent megpróbált, nem lehet ott Klatovyban. Ugyanakkor vannak olyan játékosok, akiknek a távolmaradása mindenképpen kérdéseket vet fel.

Itt van péládul az az Instagram-fotó, amelyet az Amerikában játszó Juhász Dorka 21 órája posztolt Horvátországból.

Úgy látjuk, nyaral. Pedig ott lehetne Klatovy-ban.

A fényképet Juhász Dorka Instagram-oldaláról fotóztuk ki.

Juhász Dorka Instagram-fotója, amelyet július 31-én posztolt Horvátországból Forrás: Origo

A Klatovyban rendezendő Európa-bajnokságon a csoportunkban Belgium, Litvánia és Fehéroroszország lesz a mieink ellenfele. A legjobb nyolc közé jutásért már a spanyol, portugál, lett, szerb négyesből kap ellenfelet Gáspár Dávid csapata. Az Európa-bajnokság augusztus 3-án, szombaton kezdődik, a mieink szombaton 13 órától a fehéroroszokkal találkoznak.

A teljes cikket itt olvashatja.