Vágólapra másolva!
90-82-re kikapott Irántól a magyar férfi kosárlabda-válogatott felkészülési mérkőzésen Krétán. Jól játszott Sztojan Ivkovics csapata, de világbajnoki résztvevő ellenfél érvényesítette a fizikai fölényét és az utolsó öt percben bebiztosította a győzelmét.

A pénteki Görögország elleni találkozó után szombaton sem volt könnyű ellenfele a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a Krétán rendezett felkészülési tornán.

Sztojan Ivkovics csapatának a világbajnoki résztvevő Irán volt az ellenfele. Az ázsiai csapatnak volt egy neves játékosa, Hamed Haddadi 164 alkalommal lépett pályára az NBA-ben.

Nem kezdte jól a találkozót a magyar válogatott, az első negyedben védekezési hibák miatt rengeteg pontott kapott. A második negyedben Golomán és Ferencz pontjainak köszönhetően visszazárkóztunk, a hatpontos magyar sikerrel zárult második negyed után csak egy pont volt a hátrányunk a félidőben (39-40).

Ferencz Csaba négy triplát dobott a meccsen Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A harmadik negyedben magasabb tempóba kapcsolt Irán és folyamatosan pár pontos előnyben volt.

Hiába dobtuk remekül a triplát (Váradi és Ferencz is négy hárompontost szerzett a meccsen),

a palánk alatt nem tudtuk tartani az ellenfelet. A negyedik negyedben 73-72-nél átvettük a vezetést, de végül a fizikai fölényüket kihasználva az irániak nyertek 90-82-re.