Vágólapra másolva!
A magyar férfi U19-es kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé az észak-macedóniai világbajnokságon, miután a negyeddöntőben 27-23-ra legyőzte az előzetesen esélyesebbnek tartott Horvátországot.

A magyar csapat a csoportban Tajvan és Kanada magabiztos legyőzése után Franciaországot is legyőzte egy góllal, majd ugyanilyen arányban kikapott a svédektől, hogy aztán meglepetésre hét góllal kapjon ki Egyiptomtól. Kárpáti Krisztián csapata így csak a negyedik helyen jutott tovább a csoportból, és a nyolcaddöntőben az egyik csoportgyőztes, a tornán még veretlen Horvátország várt rá.

Az Nemzeti Sport Online beszámolója szerint a magyar csapat remekül kezdte a mérkőzést, a félidő közepén már négy góllal is vezetett, amiből a szünetre egy maradt (13-12). A második harminc percet a horvátok kezdték jobban, 18-17-nél a vezetést is átvették, a meccs utoló negyede azonban megint a magyar csapaté volt, amelyik végül 27-23-ra nyert, és készülhet a Németország elleni negyeddöntőre.

U19-es férfi kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő
Szkopje
Magyarország–Horvátország 27–23 (13–12)
A magyar gólszerzők: Vajda 6, Bognár, Kőhegyi 4-4, Melnyicsuk 3, Bajusz, Holdosi, Kecskés, Papp 2-2, Hornyák, Prainer 1-1