Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata három nap alatt a harmadik kemény meccsét játszotta a franciaországi felkészülési tornán. Danyi Gábor csapata ezúttal kikapott a montenegrói Buducsnoszt Podgoricától, ráadásul a Nemzeti Sport beszámolójából kiderült, hogy csapat egyik legjobbja, a brazil Eduarda Amorim is megsérült.

A győri lányoknak három nap alatt kellett három meccset játszania a bresti tornán. Az ETO pénteken a Brestnél nyolccal, szombaton a legutóbbi Bajnokok Ligája Final Fourján szintén érdekelt Metznél hat góllal bizonyult jobbnak, majd vasárnap jött a jól erősítő Buducsnoszt Podgorica.

Eduarda Amorim a Győri Audi ETO KC egyik legjobb játékosa Fotó: Mudra László - Origo

A Nemzeti Sport Online beszámolójából kiderült, hogy a montenegrói csapat már a szünetben néggyel vezetett, végül a kilenc gólig jutó korábbi győri Jovanka Radicsevics és a kapuban remeklő Marina Rajcsics vezérletével 31–23-ra legyőzte a Győrt, ezzel megnyerte a tornát.

Ráadásul a felkészülési időszak jelentős részét a brazil válogatottnál töltő Eduarda Amorim ujjsérülést szenvedett, a klub későbbre ígért tájékoztatást az állapotáról. Az átlövő az Instagramon a #protecttheplayers, azaz „védjék meg a játékosokat" üzenetet posztolta, ami a topjátékosok által tavasszal indított kampány egyik jelmondata.

Amorim sejtelmes üzenete a találkozó után Forrás: duda18amorim/Instagram

A felkészülési torna első napján Amandine Leynaud szenvedett agyrázkódást, miután hetesből Ana Gros fejen találta, a francia kapusnak egy hét pihenőt írt elő a csapatorvos.