Társoldalunk:

Németh Anett: Önbizalommal telve tudtunk játszani

2019.08.23. 22:56

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte Észtországot az Európa-bajnokság budapesti csoportkörének első fordulójában. A válogatott másodedzője szerint a játékosok betartották a taktikai utasításokat, ez volt a könnyű győzelem kulcsa.

Németh Anett a mérkőzés legeredményesebb játékosa így látta az Észtország elleni mérkőzést:

"Önbizalommal telve tudtunk pályára lépni, Jan az edzőtáborok alatt felkészített minket mentálisan a hazai Európa-bajnokságra.Kiválóan sikerült számomra egyénileg az első pár perc, rögtön az első néhány ütésemből pontot szereztünk, ami jó alapot adott az egész mérkőzésre. 

Csodálatos volt egy ilyen remek közönség előtt röplabdázni.Tudtam, hogy bennem van a jó teljesítmény, egy évet játszottam Amerikában, ahol fejben megerősödtem és a válogatott edzőtáborok alatt tudtam csiszolni a játékomat. Nagyon várom a szombati, románok elleni meccset, jó hangulatban tudok igazán jól játszani" – mondta Németh az Origónak a találkozó után, kiemelve Jan De Brandt szövetségi kapitány munkáját is.

Németh Anett 14 ponttal lett a mérkőzés legeredményesebb játékosaFotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

"Taktikailag sikerült végrehajtaniuk mindent a játékosoknak, amit előre megbeszéltünk. Az észt válogatott a nyitásaira építő csapat, de a nyitásfogadásunk kiválóan működött a mai napon. Előre megbeszéltük, hogy sok támadást fogunk centerből befejezni, amit Pekárik és Nagy is remekül végrehajtott. Ha a románok ellen is hasonlóan betartjuk a megbeszélt taktikát, akkor két győzelemmel kezdhetjük az Eb-t" – nyilatkozta Jókay Zoltán a válogatott másodedzője a mérkőzés után.

Pekárik eredményesen támadott a center posztrólFotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Észtország kevés pontot ütött a mérkőzésen, a magyar válogatott jó védekezésének Molcsányi Rita volt az egyik alappillére.

"Nagyon jó érzés, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságot győzelemmel tudtuk kezdeni. Fokozatosan nehezednek az ellenfelek a tornán, de ilyen csodálatos közönség előtt holnap Románia ellen is nyernünk kell" – mondta Molcsányi Rita, a válogatott liberója.

"Remekül éreztem magam a pályán.Tudtuk, hogy jól nyit az észt csapat, de a védekezésünkkel ki tudtuk kapcsolni a nyitójátékukat. Betartottuk a taktikai utasításokat és könnyed győzelmet arattunk. Már várom a holnapi románok elleni meccset, biztosan pikáns találkozó lesz" – mondta a 10 pontot szerző Szakmáry Gréta a meccs után.

A fegyelmezetten végrehajtott taktikának köszönhetően győzelemmel kezdte Magyarország a budapesti Európa-bajnokságotFotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A magyar válogatott szombaton 20.30-tól Románia ellen játsza a következő mérkőzését a budapesti Eb-n a Papp László Budapest Sportarénában.