Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-s vereséget szenvedett Azerbajdzsántól az Európa-bajnokság budapesti csoportjában. Jan De Brandt együttesének innentől már nincs a saját kezében a sorsa, a szövetségi kapitány szerint azonban a mai meccs a realitást mutatja.

"Tudtuk, hogy egy jobb csapat ellen kell játszanunk. Küzdöttünk, mezőnyben is jók voltunk, de kijött a két válogatott közötti különbség. Későn éreztük meg, hogy ebben több van. A második szett az elején eldőlt, a többi jó volt, a harmadikban sikerült feljavulni. Nagyon jól nyitottak, és Rahimovát sem tudtuk semlegesíteni. Mostantól csak a horvátokra kell figyelnünk, két jó meccset játszottunk velük a nyáron, fel kell belőlük készülni és remélhetőleg frissebbek leszünk, mint ők" – mondta a Vasas ütője, Török Kata.

Szakmáry Gréta magában is csalódott Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Szomorú vagyok, nem úgy sikerült a meccs, ahogy vártuk, személy szerint magamtól is többet vártam. El kell felejteni, akárcsak a románok ellenit, és neki kell menni a horvátoknak.

Ki kell engedni a szellemet a palackból, ami a csövön kifér, az kell. Utolsó esélyünk, élvezzük ki, hogy Budapesten játszunk Európa-bajnokságot"

– tekintett a jövőbe a 13 pontot szerző Szakmáry Gréta.

"A nyitás- és fogadásbeli különbséget emelném ki, mi csak a második szett vége felé mertük ezeket igazán meghúzni. Ebből lett egy szoros utolsó játszma, de ez is kevés volt ahhoz, hogy legyen még keresnivalónk. A közönség nagyon sokszor kihúz a hullámvölgyekből, néha viszont ott van a fejben, hogy ha belehibázunk, akkor úristen, ezt mindenki látta. A mai meccsen nem agyalhatunk sokat, van még legalább két meccsünk, nincs mit tenni, neki kell menni a horvátoknak és a hollandoknak" – értékelte a közönséget Bleicher Réka.

A közönségre most sem lehetett panasz Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ez a realitás, szembe kell vele nézni. Aki képben van a nemzetközi röplabdával, az tudja. Ha egy ilyen csapat ellen több mint 20 pontot szerzünk a szettben, az már jó. Lehet álmodozni, hiszen rendezők vagyunk, de gondoljunk bele: az ellenfeleinknél van legalább 2-3 játékos, akik topbajnokságokban, Olaszországban, vagy Törökországban játszanak. Nálunk nincsenek.

Persze néha kijöhet a lépés és játszhatunk tökéletesen, akkor képesek vagyunk csodás eredményekre.

Abból profitálhatunk, hogy minket kevésbé ismernek, de ha elkezdik elemezni a játékunkat, akkor sebezhetőkké válunk. Az esélyünk továbbra is megvan, ha a románok megverik a horvátokat, aztán mi is, akkor még továbbjuthatunk, de ahhoz minden eddiginél jobban kell játszanunk" – elemezte az erőviszonyokat Jan De Brandt szövetségi kapitány.