Egy nappal hosszabb lesz a jövő évi női kézilabda Európa-bajnokság

TOPSHOTS Horizontal HANDBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINAL FULL LENGTH ACTION
France's pivot Astride Ngouan (C) shoots to score during the EHF EURO 2018 European Women's Handball Championship Final match between Russia and France at the AccorHotels Arena in Paris, on December 16, 2018. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezettnél egy nappal hosszabb lesz jövő decemberben a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, előbbi országban pedig egy új város is bekapcsolódik a rendezésbe.

Az európai szövetség (EHF) csütörtöki közleménye szerint az A és a C csoportban már december 3-án megkezdődnek a küzdelmek, így 9-én, 16-án és 17-én is szünnap lesz a tornán, ezek közül 9-i nap most került be a naptárba. A döntőre december 20-án kerül sor.

A norvég szervezők részéről Kia Otnes elmondta, az Európa-bajnokság azért lett 18 napos, hogy a játékosoknak több idejük jusson a pihenésre.

A norvégiai helyszínek közül Trondheim csoportmeccseknek, Stavanger egy középdöntő-csoportnak, Oslo pedig az elődöntőknek és a helyosztóknak ad majd otthont. Az újonnan csatlakozó dániai Frederikshavnban csoportmérkőzéseket, Herningben pedig csoportmeccseket és középdöntőt rendeznek majd.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság selejtezősorozatában Montenegróval, Olaszországgal és Litvániával szerepel azonos csoportban.