Társoldalunk:

Ludvig Zsolt: Megfelelő volt rendezés, de a célt nem sikerült elérni

2019.09.02. 11:05

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára szerint kiválóan sikerült a női röplabda Európa-bajnokság rendezése a Papp László Budapest Sportarénában, ugyanakkor a magyar válogatott eredményével nem elégedett.

A sportvezető a kontinensviadal vasárnapi, utolsó budapesti napján az MTI-nek azt mondta: aki részt vett az eseményen, attól csak pozitív visszajelzést kaptak.
Itt volt az európai szövetség elnöke, Kulcsár Krisztián MOB-lnök, Szabó Tünde államtitkár asszony, mindenki úgy nyilatkozott, a rendezés megfelelt az európai elvárásoknak és követelményeknek- fogalmazott Ludvig.
A főtitkár szerint a hangulatra nem lehetett panasz, az az olyan mérkőzéseken is kiváló volt, amikor esetleg nem volt teljesen tele az aréna.
"Igyekeztünk mindenben a lehető legjobbat biztosítani, a síppal-dobbal érkező szurkolók magával ragadták a többi nézőt is. Biztos vagyok abban, hogy ha eredményesebben szerepelünk, még nagyobb nézőszámmal kalkulálhattunk volna" - utalt arra a főtitkár, hogy a magyar csapat - az előzetes célkitűzését alulmúlva - egy győzelemmel és négy vereséggel nem jutott nyolcaddöntőbe.
Ludvig Zsolt örömét fejezte ki, hogy a horvát csapat elleni mérkőzésre minden jegyet eladtak, ugyanakkor örült volna, ha a nyolcaddöntőben is közel telt ház lett volna.

Ludvig Zsolt elégedett a budapesti női röplbada Európa-bajnokság szervezésévelForrás: hunvolley.hu

Nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok az eredményességgel, az okokat meg kell keresni és meg kell vizsgálni- jelentette ki a sportvezető, aki szerint előbb le kell zárniuk az eseményt, utána fog a szakmai kollégium és az elnökség dönteni a belga Jan De Brandt szövetségi kapitány jövőjéről.
"Egyöntetűen szerettük volna folytatni a munkát vele, de át kell beszélni a lehetőségeket" - fogalmazott Ludvig, hozzátéve, a szakembernek szeptember végéig van élő szerződése a magyar szövetséggel, addig vélhetően meg fognak egyezni a hogyan továbbról.A most vasárnapig tartó Eb-t - melynek budapesti része augusztus 23. és szeptember 1. között zajlott - összesen négy városban, Budapest mellett Pozsonyban, Lódzban és Ankarában rendezik. A torna szerdán a negyeddöntőkkel folytatódik, az elődöntőket és a helyosztókat Törökországban tartják.