Az USA esélyt sem adott a görögöknek a kosár-vb-n

USA
(190907) -- SHENZHEN, Sept. 7, 2019 (Xinhua) -- Kemba Walker (L) of the United States breaks through past Ioannis Bourousis of Greece during the group K match between the United States and Greece at the 2019 FIBA World Cup in Shenzhen, south China's Guangdong Province, Sept. 7, 2019. (Xinhua/Xu Chang)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Görögországgal játszott a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon a 2. csoportkör első fordulójában. Mindkét csapat számára fontos volt a győzelem, hiszen a görögök Brazíliától kaptak ki, az amerikaiak pedig a törökök elleni hosszabbításos győzelem után akartak javítani a renoméjukon.

A mérkőzés pikantériája volt, hogy legutoljára éppen a görögök verték meg a Team USA-t tétmeccsen, a 2006-os vb-elődöntőben.

Az első negyedben rögtön egy Antetokounmpo-triplával nyitottak a görögök , de igazán egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. Az amerikaiak megpróbáltak gyors támadásokat vezetni, a görögök a magas bedobóikat próbálták meg a palánk alatt megjátszani. Az első tíz perc után 2 ponttal vezetett az Egyesült Államok csapata. A második játékrész elején az amerikaiak egy 9-0-s futással magabiztos előnyt alakítottak ki, a görögök rengeteg eladott labdát vétettek a meccsnek ebben a szakaszában. A negyed első öt percében mindössze 3 pontot dobtak, és a folytatás sem alakult jól a a számukra, így 13 pontos hátrányban mehettek a szünetre.

A félidőt követően bár szép kosarakkal nyitottak a hellének, nem sikerült érdemben közelebb férkőzniük a riválishoz. Gregg Popovich csapata 10 pontnál közelebb nem engedte Antetokunmpoékat, pedig az előző NBA idényének legértékesebb játékosa minden tőle telhetőt megtett, ám a társak nem tudtak felnőni mellé, így 54-37-es eredménnyel fordultak az utolsó 10 percre a csapatok. A játék képe a negyedik negyedre sem változott, a görögök támadásban és védekezésben is rengeteget hibáztak, így az USA félgőzzel is megőrizte magabiztos vezetését, és végül 69-53 nyert, ezzel megőrizte veretlenségét. A másik délutáni meccsen a franciák nagy csatában verték Litvániát, 78-75 lett a vége.