Vágólapra másolva!
Hámori Konszuéla személyében egy újonc is tagja a magyar női kézilabda-válogatott keretének, amely a Litvánia és az Olaszország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány húsz játékosra számít a felkészülés során. Köztük van a Vác 23 éves átlövője is, aki korábban már edzőtáborozott a felnőtt kerettel, de mérkőzésen még nem lépett pályára.

Az előző világversenyen - a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon - szerepelt alapemberek közül ezúttal nem tagja a keretnek a műtét után gyógyuló jobbátlövő, Planéta Szimonetta, valamint a Debrecen jobbátlövője, Kovács Anna, és a Ferencváros beállója, Mészáros Rea.

A magyarok a litván válogatottal szeptember 25-én Érden, az olasz csapattal pedig szeptember 29-én Lignanóban mérkőznek. A csoport negyedik tagja Montenegró. A jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű kontinenstornára az első két helyezettje jut ki.

A magyar női válogatott kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)

jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros)

jobbátlövők: Hámori Konszuéla (Váci NKSE), Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)

irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Tóth Gabriella (Érd)

beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)

balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Klivinyi Kinga (Ferencváros), Kopecz Barbara (Békéscsaba)

balszélsők: Kazai Anita (Dunaújváros), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)