Vágólapra másolva!
Azt, hogy mennyire szeretik az emberek Veszprémben a kézilabdát, azt eddig eddig is tudtuk. A vasárnapi, Motor Zaporizzsja elleni meccsen debütált a Bajnokok Ligájában is, az újjáalakult magyar kirakatcsapat, amit ugyanannyira fognak szeretni a nézők, mint az eddigieket.

Veszprémben minden kézilabda BL-meccs ünnep

Nem volt ez másképp a 2019-20-as szezon nemzetközi nyitányán, az ukrán Motor Zaporizzsje ellen sem. A hivatalos telt ház 5 019 nézőt jelent, melyet az összes Bajnokok Ligája-meccsén képes produkálni a bakonyi csapat.

A csapatnak van nagyjából háromezer bérletes szurkolója, ez egészül ki az „O" szektorral szemben helyet foglaló „jegyesekkel", valamint az olyan VIP-vendégekkel, mint az éppen szabadnapos Győri Audi ETO sztárjai, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, vagy Beatrice Edwige.

A Veszprém Aréna egy olyan hely, ahol mindenki szurkol. Ez teszi olyan különlegessé a hangulatot, melyet a tv-közvetítésben a bal oldali rövid oldalon helyet foglaló „O" szektor tart tűzben szüntelenül. A szurkolás tíz perccel a kezdő sípszó előtt indul, és a meccs szorosságától függetlenül egészen a mérkőzés utáni közös himnuszéneklésig, és a játékosokkal való pacsizásokig tart.

A veszprémi Vuko Borozan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém és az ukrán Motor Zaporizzsja mérkőzésén a Veszprém Arénában 2019. szeptember 15-én Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Bár a legősibb veszprémiek közül többen a hangulat felhígulásától tartanak a – szerintük – drága belépők miatt (a minőséget meg kell fizetni – a szerk.), tény már nem százszázalékban veszprémiek ülnek a lelátókon, de ebből a külső szemlélő semmit nem vesz észre.

A hangulat még az 50. perc környékén, tízgólos különbségnél is nagyszerű volt, az általában napijeggyel messziről érkezők is kitettek magukért. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy míg a legprofibb kézilabdaklubként számon tartott német THW Kiel bérleteseinek bérlete csak a Bundesliga-mérkőzésekre érvényes, - vagyis a BL-re nekik pluszban meg kell venni a belépőket -, addig itt, Veszprémben, akinek bérlete van, annak korlátlanul, az összes mérkőzésre joga van belépni vele.

Jegyárak a kapu mögé pár nemzetközi kupamérkőzésre

Telekom Veszprém–Motor Zaporizzsja (2019.09.15.) 10 000 Ft

THW Kiel–Meskov Breszt (2019.09.25. – férfi kézi BL) ~10 000 Ft (32 euro)

Dinamo Zagreb–Atalanta (2019.09.18. – férfi labdarúgó BL) ~5 000 Ft (120 kuna)

FTC–Espanyol (2019.11.18. – férfi labdarúgó EL) ~7 200 Ft

A jegyárak mellett a hatalmas számú szponzor, segíti a csapatot. A bemelegítés alatt a pálya felett található „cube"-on, valamint a két oldalsó kivetítőn is folyamatosan pörögnek a hirdetések. Jelzésértékű, hogy

12 percnek kell eltelnie, mire ugyanannak a spanyol autógyártónak a reklámja másodszor is feltűnt a kivetítőn.

A kapunyitás általában másfél órával a kezdősípszó előtt történik. Ekkor az „O" szektor szurkolói még bőven a közeli buszfordulónál pár sör kíséretében sztoriznak, ahonnan általában egy látványos, közös vonulás keretében 20-25 perccel a kezdés előtt elfoglalják a helyüket a lelátón. Eközben bent az aréna halljában a különböző szponzorok termékbemutatói mellett szelfizni lehet, és egy mobilos appon keresztül üzenni a játékosoknak.

A veszprémi Vuko Borozan (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém és az ukrán Motor Zaporizzsja mérkőzésén a Veszprém Arénában 2019. szeptember 15-én Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az aréna már tíz perccel a kezdés előtt megtelik, hiszen senki nem szeretne lemaradni a látványos show-ról. Először egy szurkoló egy fából készült labdára illeszti fel a mérkőzés plakettjét, melyet a Veszprém és az ellenfél összes játékosa aláírt, majd a főszerep a „cube"-ra irányul: előbb a klub történetének 26 bajnoki címét, majd a jelen játékosainak portréit csodálhatják meg a nézők.

Ezután – némi füst- és lézershow kíséretében – következik a játékosok bevonulása. „Lets's get ready to rumble" – mondani sem kell, hogy

a legnagyobb tapsot a Nagy László visszavonulásával csapatkapitánnyá előlépő Lékai Máté kapta, aki Székely Márton kimaradásával az egyetlen magyar válogatott játékos volt a veszprémi keretben.

Lékainak nincs könnyű dolga már az első mérkőzésén sem: amellett, hogy minden játékpercért meg kell küzdenie Kentin Mahé és Petar Nenadic mellett immáron Rasmus Laugével is, amint a 20. percben először pályára lép, a harmadik támadásában Stanislav Zhukov kegyetlenül belenyúl az arcába. Az ukrán mehetett zuhanyozni, Lékai pedig ülhetett vissza ápolásért a padra. Így maradt Lékai gól nélkül a mérkőzésen, egyedüliként a 14 pályára lépő veszprémi mezőnyjátékosból.

A veszprémi Kent Robin Tönnesen (k), valamint Makszim Babicsev (b) és Vladiszlav Doncov, az ukrán Zaporizzsja játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - Motor Zaporizzsja mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. szeptember 15-én Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Veszprém végül mindenféle megerőltetés nélkül 40-28-ra győzött. Az új játékosok közül (Lauge, Rogerio Moraes, Omar Yahia, Vuko Borozan, Vladimir Cupara) mindenki bizonyította, helye van az új világválogatottban.

A 2. fordulóban ezt már egy rangadón kell ismét bizonyítaniuk, szeptember 21-én a THW Kiel érkezik a Veszprém Arénába. Talán itt már szükség lesz rá, hogy David Davis időt kérjen.