Vágólapra másolva!
A Falco KC Szombathely házigazdaként 71-62-re legyőzte a román CSM CSU Oradea csapatát a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, az első forduló keddi, első mérkőzésén.

Az első negyed kevés pontot hozott, és mivel a vendégek céloztak hatékonyabban, magabiztosan vezettek. A rövid szünet után nagyot javult a házigazda vasiak teljesítménye, leginkább közelről dobtak pontosabban és kiválóan védekeztek. A második negyedben csak hat pontot kaptak, és egy 12-0-s sorozattal átvették a vezetést (32-23).
A Falco lendülete a folytatásban sem tört meg, és Filipovity Márkó, illetve Benke Szilárd vezérletével a harmadik felvonást is megnyerte. A negyedik negyed kezdetén 18 ponttal vezettek a hazaiak, ám ezt a különbséget nem tudták megtartani, a román bajnoknak taktikus játékkal sikerült felzárkóznia.

A házigazdáknál Benke végül 18, Filipovity pedig 17 ponttal zárt, a vendégek legeredményesebb játékosa Dragan Zekovic volt 12 ponttal.

A visszavágót pénteken rendezik Nagyváradon, a párharc továbbjutója a lett BK Ventspils együttesével találkozik a selejtező jövő heti, második fordulójában.
A 32 csapatos főtáblára jutáshoz két párharcot kell sikerrel vennie a szombathelyi csapatnak.

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - CSM CSU Oradea (román) 71-62 (12-17, 20-6, 30-21, 9-18)