Vágólapra másolva!
A Falco KC Szombathely csapata továbbjutott a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az első mérkőzésen kilencpontos győzelmet aratott a magyar csapat a Nagyvárad ellen, majd a visszavágón ugyanennyivel kapott ki a rendes játékidőben, így az ötperces ráadásban harcolta ki a továbbjutást. A következő fordulóban a lett Ventspils együttese ellen juthat a csoportkörbe a magyar bajnok.

A kosárlabda Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóján a magyar bajnok Falco KC Szombathely kilencpontos előnnyel utazhatott Nagyváradra. A Vas megyei együttes az odavágón rosszul kezdett és komoly hátrányt szedett össze az első negyedben. A meccs második felében azonban összerakta a csapat a védekezését, és végül 71-62-re nyert. Ennek megfelelően a magyar bajnok a második mérkőzésen nem kaphatott ki kilenc pontnál többel.

A párharc második találkozója döcögősen indult a Falco szempontjából, 6-6 után a Nagyvárad egy 12-0-s rohanással komoly előnyt szerzett. Az első negyed második felében azonban a magyar bajnok centere, Juvonte Reddic ébresztőt fújt, és hat pontjával megindította a felzárkózást. Tíz perc után hárompontos hátrányban volt a Falco.

Benke Szilárd öt ponttal és négy lepattanóval zárt Forrás: bb1.hu

A folytatásban ismét ellépett a román csapat, 9-0-val kezdték a második negyedet. Az új légiósok, Hooker és Lake kosaraival felzárkózott a magyar csapat öt pontra a 15. percben. A Nagyvárad azonban jelentősen feljavította a Szombathelyen látott dobóformáját, és a 18. percben megint 12 pont volt a csapatok között a különbség.

A félidő utolsó két perce a szombathelyieknek sikerült jobban: először Váradi szerzett pontot, majd Filipovity zsákolt, amivel újra tízen belüli volt a különbség.

Végül 46-36-os hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Filipovity ott folytatta, ahol abbahagyta, az első szombathelyi támadásból dobott egy triplát. Ennek ellenére a harmadik negyedben a románok ismét jelentős előnyhöz jutottak, a 26. percben már 20 pont is volt a csapatok között a különbség. A negyed végére azonban ismét látótávolságon belülre jött vissza a Falco,

Perl Zoltán remek megmozdulásainak köszönhetően ismét csak kilenc pont volt a szombathelyiek hátránya az utolsó tíz perc előtt.

Perl Zoltán 17 ponttal és nyolc gólpasszal segítette a csapatát Forrás: vaol.hu

A záró játékrész elején a Falco nem engedte elhúzni az ellenfelét, az utolsó öt perc kezdetén kilenc pont volt a Nagyvárad előnye. Egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a párharcot, az utolsó perc kezdetén sem volt biztos még, hogy melyik csapat jut tovább. A végletekig kiélezett meccs utolsó percében a szombathelyi Hooker dobott négy pontot, amivel hét pontra csökkent a különbség, de a Nagyvárad egy hármassal újra tízre növelte a különbséget.

Filipovity 16 másodperccel a vége előtt két büntetőt dobhatott, amelyekből csak az egyik volt sikeres, így kilenc ponttal kapott ki a Falco a rendes játékidőben. Mivel kilenc pont volt az első meccsen is a különbség a csapatok között, ezért hosszabbítás következhetett.

A hosszabbításban Perl és Reddic szállította a magyar csapat kosarait, de folyamatosan kilenc pont körül volt a különbség. A ráadás utolsó percében Perl Zoltán és Váradi Benedek keze sem remegett meg,

így a magyar bajnok 96-90-es vereséget szenvedett a Nagyvárad ellen, amivel továbbjutott a BL-selejtező következő körébe, ahol a lett Ventspils lesz az ellenfele.

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
CSM CSU Oradea (román) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-90 (20-17, 26-19, 21-22, 19-19, 10-13) - hosszabbítás után
Továbbjutott: a Szombathely, 161-158-as összesítéssel.