Társoldalunk:

Tomori Zsuzsannát már a hetedik percben kiállították a kézirangadón - videó

2019.09.21. 19:15

A Ferencváros 31-31-es döntetlent játszott a Siófok vendégeként a női kézilabda NB I szombati rangadóján.

A hazaiak spanyol irányítója, a nyári szünetben éppen az FTC-től igazolt Nerea Pena sérülés miatt ezúttal sem játszhatott. Az EHF Kupa címvédője ráadásul a hetedik percben elveszítette Tomori Zsuzsannát, akit a játékvezetők súlyos szabálytalanság miatt piros lappal kizártak a videobíró használata után.

Mindezek ellenére jól kezdett a Siófok, hatékony védekezésének köszönhetően fokozatosan növelte előnyét, ám egy 4-0-s sorozattal a fővárosiaknak sikerült felzárkózniuk (12-11). A szünet előtt Andrea Kobetic vezérletével ismét ellépett a házigazda, ám Schatzl Nadine eredményes szélsőjátékával egy találatra csökkentette hátrányát a Ferencváros.

Háfra Noémi góljával, a 34. percben vezetett először az FTC, amelynek tehetséges fiatal kézilabdázói jól bírták a rangadó tempóját, a Siófok tapasztalt játékosai viszont fáradni látszottak. A házigazdák négygólos hátrányba kerültek, ekkor még nem tudtak megújulni, sokat hibáztak. A folytatásban egy újabb 4-0-s szériát produkáltak a vendégek, és az 51. percben már hattal vezettek, ráadásul Katarina Jezic is piros lapot kapott, a Siófok azonban egy 5-0-s sorozattal váratlanul felzárkózott (29-30).

Tomori Zsuzsanna kiállítása miatt nehéz helyzetbe került a SiófokForrás: Németh András/Siófok KC/Facebook

A fővárosiak a végjátékra - harmadik kiállítása miatt - elveszítették Danick Sneldert, és mivel a hazaiak egyenlítése után az utolsó két támadásukat is elrontották, végül örülniük kellett, hogy nem veszítették el a rangadót.

A siófokiak közül Andrea Kobetic kilenc, Gnonsiane Niombla hét gólt dobott, a ferencvárosiaknál Háfra Noémi hét, Schatzl Nadine öt alkalommal volt eredményes.

Eredmény:
Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-31 (19-18)