Társoldalunk:

Otthon kapott ki a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában

2019.09.21. 19:10

A Telekom Veszprém hazai pályán kapott ki 37-31-re a német THW Kiel együttesétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, így már nem hibátlan David Davis csapata. 

A Telekom Veszprém tizenkét góllal, 40-28-ra verte az ukrán Motor Zaporizzsja együttesét az első fordulóban, míg a Kiel nagy meglepetésre egy utolsó pillanatban szerzett góllal 30-30-as döntetlent játszott a Kielce ellen.

A Veszprém és a Kiel együtteseinek történelme hosszú múltra tekint vissza, a két csapatnak a szombati a 19. mérkőzése volt a nemzetközi kupákban. Ami érdekesség, hogy hiába a sok meccs, a két csapat gólkülönbsége az elmúlt 18 találkozó után éppen 496-496 volt, így nem csoda, ha mindenki kiváló mérkőzést várt.

Az összecsapást a Kiel kezdte jobban, a 2. percben már háromgólos volt a vendégcsapat előnye Pekeler vezérletével (0-3). Ráadásul Sterbik korai sérülése sem jött jól a Veszprémnek. A 4. percig kellett várni az első veszprémi gólra, ekkor a lerohanás végén Gajic szépített. A folytatásban is kiválóan játszott német együttes, de a Veszprém is felvette a meccs ritmusát, így a Kiel nem tudott még jobban ellépni, a 9. percben David Davis időkérése előtt maradt a három gól a két csapat között (2-5). A fejmosás pedig jót tett a játékosoknak, a 12. percben Tönnesen emberelőnyös találata után már csak egy gól volt közte (5-6), majd nem sokkal később Nenadics egyenlíteni is tudott (6-6).

A fordítás ekkor nem jött össze a magyar csapatnak, sőt, a Kiel percei következtek ismét, a német csapat gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget (6-9). A 20. percben, a Kiel időkérésénél még mindig kétgólos előnye volt a német együttesnek (7-9). A rövid pihenő után felgyorsult a játék, amelyből nem jött ki rosszul a Veszprém, még úgy sem, hogy a 24. percben ©trlek büntetőt hibázott (9-11). A védekezéssel nem volt gond az első félidőben, viszont a magyar csapat támadásai nem mindig úgy sikerültek, ahogy azt Davis elképzelte. Az utolsó öt percben a Kiel tovább tudta fokozni a tempót, két perccel a vége előtt már öt góllal vezetett (10-15).

A veszprémi Rasmus Lauge Schmidt (b) és Harald Reinkind (j), a német THW Kiel játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. szeptember 21-énForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Ráadásul a játékvezetők azt sem vették észre, hogy Mahé fejét ütötte meg a német játékos a hazai támadásnál. A félidő végére sikerült kicsit feljebb jönnie a Veszprémnek, így nem volt lehetetlen feladat a fordítás (13-16).

 A második játékrész Terzic üres kapus góljával kezdődött, viszont a másik oldalon is volt válasz, így maradt a háromgólos különbség (14-17). A hazai csapat támadójátéka szerencsére feljavult, viszont a Kiel is kiválóan támadott, így állandósult a két-háromgólos különbség (19-21). Elképesztő rohanást mutatott be mindkét csapat, a játékvezetők továbbra sem voltak a helyzet magaslatán, így 20-23-nál emberhátrányba került a Veszprém.

A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint a Hendrik Pekeler (b) és Harald Reinkind (j), a német THW Kiel játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. szeptember 21-énForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A 43. percben ismét négy góllal vezetett a Kiel (21-25), a bírók pedig továbbra sem álltak a helyzet magaslatán. Innen megint próbált feljebb kapaszkodni a Veszprém, Jahja szép átlövésével sikerült feljönni három gólra (24-27). A magyar együttes védekezése azonban továbbra sem volt jó a második játékrészben, így a Kiel sorra lőtte be a ziccereit. Tíz perccel a vége előtt 30-25-re vezetett a német csapat.

A hatalmas csata tovább folytatódott, a Veszprém ment előre becsülettel, de szinte mindig volt válasza a Kielnek, így nem sikerült komolyan csökkenteni az előnyt, az 54. percben négy gól volt a két csapat között (27-31).

A végére Jahja beindult, szinte minden lövéséből gól esett, ráadásul a Kiel is megtorpant, így négy perccel a vége előtt már csak három gól volt a különbség (29-32). A német együttes viszont ismét meg tudta rázni magát, így nem volt kérdés, hogy ma a Veszprém nem tudja egyik pontot sem otthon tartani. A Kiel végül 37-31-re nyert a magyar bajnokcsapat otthonában.

Kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló
B-csoport
Telekom Veszprém-THW Kiel (német) 31-37 (13-16)