Franciaországban javítana a Telekom Veszprém a BL-ben

Kentin Mahé jó játékára szüksége Lesz a Veszprémnek a Montpellier elleni győzelemhez
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Telekom Veszprém a Montpellier otthonában lép pályára vasárnap 19.00-tól. A bakonyi csapat az előző fordulóban hazai pályán kikapott a Kieltől, az együttes a franciák elleni győzelemmel feledtetné az előző heti vereséget.

A két csapat 14 alkalommal találkozott egymással az európai porondon, és tíz veszprémi győzelem mellett négy francia siker született. A tavalyi idényben szintén egy csoportban volt a Veszprém a Montpellier-vel, és mindkét alkalommal a bakonyaik örülhettek. Idegenben, David Davis első Bajnokok Ligája meccsén, egy kiélezett mérkőzést követően, Mikler Roland zseniális védései után 30-29-es győzelemmel utazhatott haza a Veszprém, majd hazai pályán mindössze 19 gólt kapva nyert a magyar csapat.

Kentin Mahé jó játékára szüksége Lesz a Veszprémnek a Montpellier elleni győzelemhez Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte az idei BL-t, a Montpellier hazai pályán kapott ki a Vardartól és idegenben győzte le a Brestet. A Veszprém kétszer játszott eddig hazai környezetben, a Motor Zaporizzsja ellen 40-28-as győzelem, míg a Kiel ellen 37-31-es vereség volt a végeredmény.

A Telekom Veszprém új igazolásainak zajlik a csapatba való beillesztése, David Davis edző szerint a vártnál gyorsabban is, de a védekezésben még finomhangolásokra van szükség, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer, hogy a csapat 37 gólt kapva hazai pályán szenved vereséget.