Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Telekom Veszprém a Montpellier otthonában lépett pályára, és David Davis csapata 23-18-ra kikapott.

A Veszprém a BL előző fordulójában hazai pályán kapott ki a Kieltől, az együttes a franciák elleni győzelemmel feledtette volna az előző heti vereséget. A két csapatnak ez volt a 14. egymás elleni meccse, a tavalyi idényben szintén egy csoportban volt a Veszprém a Montpellier-vel, és mindkét alkalommal a bakonyiak örülhettek. Idegenben, David Davis első Bajnokok Ligája-meccsén, egy kiélezett mérkőzést követően, Mikler Roland zseniális védései után 30-29-es győzelemmel utazhatott haza a Veszprém, majd hazai pályán mindössze 19 gólt kapva nyert a magyar csapat.

Mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte az idei BL-t, a Montpellier hazai pályán kapott ki a Vardartól, és idegenben győzte le a Brestet. A Veszprém kétszer játszott eddig hazai környezetben, a Motor Zaporizzsja ellen 40-28-as győzelem, míg a Kiel ellen 37-31-es vereség volt a végeredmény.

A spanyol David Davis, a Veszprém edzője egészen biztosan tudja, mit kell játszani a Vardar ellen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, általában a franciák vezettek, miközben a Veszprém rendre egyenlített, miközben a tavaly még a Szegedet erősítő Marin Sego fantasztikus formában védte a Montpellier kapuját.

2-3-nál először vezetett a Veszprém, de ez nem tartott sokáig, újra fordult a kocka, majd 6-6-ig újra követték egymást a gólok felváltva. Ezt követően, ha lehetett, Sego még jobban elkapta a fonalat, Lauge és Nilsson ziccerét is védte, a hazai csapat el is lépett 10-6-ra, ezek után pedig David Davis időt is kért.

A szünet után Mahé gyorsan lőtt egy gólt, majd Nilsson pofozott be szó szerint egy kipattanót. Az első félidő végéig maradt a kétgólos különbség, majd Davis még az utolsó fél percben időt kért, ami után Lauge hozta egyre a szünetre a Veszprémet (11-10). Az első félidőben Sego 50(!) százalékkal védett, de Cupara is 44-gyel.

A második félidő Borozan két góljával indult, de a félidő első harmadában állandósult a franciák két-háromgólos előnye. Sőt, az első tíz perc után már négy volt a különbség, 17-13-nál kikérte utolsó idejét Davis.

A rövid szünet után sajnos Richardson lőtte meg negyedik gólját a második félidőben, már öt volt a különbség, Sego pedig remekül olvasta a veszprémi lövéseket.

A Veszprém nem tudott három gólnál közelebb férkőzni, de a hajrá meglepően izgalmas lett, az 57. percben 20-18 volt oda, amikor Cupara mutatott be újabb fontos védéseket, de elől nem sikerült élni a lehetőségekkel, 23-18-ra nyert a Montpellier.

Három meccs után két vereséggel áll a Bajnokok Ligájában a Veszprém.

Férfi BL, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Montpellier HB (francia)-Telekom Veszprém 23-18 (11-10)

A Veszprém október 13-án a portugál FC Portót fogadja, a Szeged pedig ugyanazon a napon a dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.