Balhé a román női kéziseknél

Cristina Neagu, Románia-Norvégia, női kézilabda, Rio 2015
Romania's left back Cristina Neagu hides her face in her jersey as she reacts after being defeated at the end of the women's preliminaries Group A handball match Norway vs Romania for the Rio 2016 Olympics Games at the Future Arena in Rio on August 14, 2016. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
Vágólapra másolva!
A román női kézilabda-válogatott zaklatott időszakon van túl, a szövetség kilenc hónapja nem fizeti ki a világbajnoki kijutásért járó prémiumot.

Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke a

2018-as Európa-bajnokság előtt fejenként 2000 euró prémiumot ígért a játékosoknak, ha selejtezők nélkül kijutnak a világbajnokságra.

A csapat végül a negyedik helyen végzett az Eb-n, ami automatikus vb-szereplést ért, így járt a játékosoknak a pénz.

Kilenc hónap elteltével a sportolók azonban még mindig nem kapták meg a pénzt, a múlt heti Eb-selejtezők előtt azonban a kézilabdázók a csapatkapitány Christina Neagu vezetésével felhívták a szövetség elnökét, aki a megváltozott minisztériumi rendszerre hivatkozva csak 2000 lejt ajánlott fel a második körben. Ez az összeg nagyjából az ötöde az eredeti 2000 eurónak.

Christina Neaguék mai napig várják az elmaradt prémiumot Forrás: AFP/Roberto Schmidt

Pinteáék múlt vasárnap a Feröer elleni Eb-selejtező előtt a reptéren várták az elnököt és azzal fenyegetőztek, hogy nem lépnek pályára a mérkőzésen, ha nem kapják meg megígért pénzt. Dedu elment és tárgyalt a játékosokkal, akik végül 1000 eurót és 2000 lejt kapnak a héten az utolsó ígéret szerint.

Alexandru Dedu nem először teszi meg ezt a válogatottal, 2015-ben szintén nem fizetett ki egy nagyobb összegű prémiumot a válogatottnak, ami után több játékos is visszavonult a válogatottságtól.