Társoldalunk:

Legyőzte a spanyolokat a magyar amerikaifoci-válogatott az Eb-n

2019.10.12. 20:24

A magyar amerikaifutball-válogatott 24-7-re legyőzte Spanyolország csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szombaton lejátszott B-csoportos Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A magyar csapat legközelebb Belgiumban játszik október végén.

Az MTK otthonában telt ház, 5200 néző előtt megrendezett összecsapáson a magyar válogatott az irányító Bencsics Márk futott touchdownjával szerzett vezetést. Még az első negyedben Elek Ádám elkapásával növelte előnyét. Elek a harmadik negyedben egy visszahordott punttal gyakorlatilag el is döntötte a találkozót, a vendégek már csak szépíteni tudtak.

GALÉRIA: Magabiztos, 24-7-es győzelmet aratott a magyar amerikaifutball-válogatott Spanyolország ellenFotó: Medgyesi Milán - Origo

A magyarok a spanyolok mellett Törökországgal, Izraellel és Belgiummal szerepelnek azonos csoportban, utóbbi válogatottal október 26-án idegenben játszanak, majd jövőre Izraelt fogadják, Törökországban pedig idegenben lépnek pályára. A csoport győztese feljut az európai elitcsoportba.

Eredmény:
Magyarország-Spanyolország 24-7 (14-0, 0-0, 10-0, 0-7)