Vágólapra másolva!
Második meccsét is elveszítette a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A francia Metz ellen hiába vezetett négy góllal is Elek Gábor csapata, a vége 28-34 lett oda.

A Ferencváros csapata a Kirstiansand elleni, 31–22-es vereség után a francia Metz ellen próbált javítani a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A zöld-fehérek nem kezdték jól a meccset, hazai pályán a 4. percben már kettővel ment a Metz, de Klujber Katrin kettő, valamint Lukács Viktória és Kovacsics Anikó góljaival a 10. percben már a Fradinál volt az előny (4-3).

Burgaard és Flippes góljai után megint a Metz-nél volt az előny, majd

6-6-nál megrázta magát a Ferencváros. Klujber lőtt hármat és Lukács is betalált, így 10-6-nál időt is kellett kérnie a franciáknak.

A ferencvárosi Klujber Katrin hiába szerzett 12 gólt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A folytatásban felváltva estek a gólok, 13-11-nél Elek Gábor is időt kért, de mintha ezzel a francia csapatnak adott volna új lendületet. A Metz rögtön feljött egy gólra, majd 14-14-nél már egál volt az állás. 14-15-nél, a 26. percben N'Gouan már a harmadik kiállítását szedte össze, így ő már nem jöhetett vissza. Sajka gólja után már 16-14 volt a Metznek, amikor Pásztor Noémi lövésére igyekezett vissza a pályára Glauser, a Metz kapusa, de közben megsérült, hordágyon kellett levinni (15-16).

Az utolsó három percben csak Márton Gréta talált be hazai oldalról, miközben a Metz négy gólt is szerzett, mínusz négyről tehát plusz négyre állt fel a francia csapat az első félidő végére (16-20). A Fradiban Klujber egy félidő alatt hét gólt szerzett.

A második félidő Helene Sajka hetesével indult, majd Klujber újabb két góljával feljött a Fradi három gólra, de Sajka ismét büntetőből volt eredményes, Manon Houette és Luciano is betalált, 18-24-nél már a 37. percben újra időt kellett kérnie Elek Gábornak.

A ferencvárosi Kovacsics Anikó (k), valamint Meline Nocandy (b) és Olga Perederij Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az időkérés után Emilie Christensent szórták ki a Fradiból, majd Orlane Kanor lőtt egy üreskapus gólt. Lukács és Klujber góljai között megint Kanor talált be, majd Tóth Nikolett szerezte meg az első gólját a meccsen, Kovacsics gólja után pedig jöhetett a francia időkérés (22-26).

Perederij gólja után Lukács és Kovacsics is gólt szerzett, így visszajött háromra a Fradi, de amikor nagyon kellett, mindig jött egy francia, aki visszahúzta a földre a magyar szurkolókat, az 50. percben éppen Burgaard.

A következő Fradi-támadás egy kiállítással és egy Klujber-hetesgóllal ért véget, újra felcsillant a remény, de a túloldali akció is góllal és kiállítással ért véget. Klujber újabb hetesére is gyorsan jött a válasz. Tóth és Kovacsics góljai után újra csak két gól volt közte az 54. percben, de jött újabb két francia gól, amikor a legjobban fájt.

Itt gyakorlatilag minden lényegi kérdés el is dőlt, Elek Gábor még 28-33-nál időt kért, de gólt már csak a francia csapat szerzett, a vége 28-34 lett, két vereséggel kezdett a Ferencváros a BL-ben, a következő körben a Podravka Vegeta csapatát fogadja a Fradi.