25 góllal nyert a Győr női kézilabdacsapata a BL-ben

Győr, 2019. október 6. Kari Skaar Brattset, a győri csapat játékosa dob kapura a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - IK Sävehof mérkőzésen a győri Audi Arénában 2019. október 6-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC 25 góllal győzött az újonc cseh DHK Baník Most vendégeként vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Sejteni lehetett, hogy az újonc, amely a selejtező megnyerésével jutott a BL főtáblájára, nem lesz azonos súlycsoportban a címvédővel, és ez hamar bizonyosodott is. A győriek lendületes, pontos játékkal kezdtek, a hazaiak a mérkőzés negyedénél már tízgólos hátrányban voltak (3-13). A folytatásban Stine Oftedal vezérletével tovább nőtt a különbség, amelyet a Baník Most a szünet előtt csökkenteni tudott.

A második félidőt az ETO - Eduarda Amorim irányításával - 7-0-s sorozattal kezdte, majd egy újabb 7-2-es szériával már húsz góllal elhúzott.

A hajrában a korábbinál is nagyobb volt a rohanás a pályán és több a hiba, de ebből is a vendégek jöttek ki jobban, akik a vártnál is nagyobb különbséggel győztek.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa Stine Oftedal volt tíz góllal, Eduarda Amorim és Anne Mette Hansen hét találatig jutott.

A győriek jövő szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában szerepelnek, a Ferencváros pedig ugyanazon a napon a horvát Podravka Koprivnica csapatát fogadja Érden.

Eredmény, női BL, csoportkör, 2. forduló, D csoport: DHK Baník Most (cseh)-Győri Audi ETO KC 21-46 (13-23)