Vágólapra másolva!
A Csurgó a francia USAM Nimes, a Balatonfüred a spanyol Ademar León, a Tatabánya pedig az ukrán ZTR Zaporozhye csapatával csap össze a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörébe jutásért. A három magyar csapatból csak a Tatabánya mehet biztosra.

A Tatabánya és a Balatonfüred az előző szezonban sikerrel vette az utolsó selejtezős akadályt, és ott lehetett a főtáblán az EHF Kupában. A Tatabánya ezúttal is jó esélyekkel indul neki az ukrán ZTR Zaporozhye elleni csatának, és ismételheti meg tavalyi negyeddöntős szereplését. A Balatonfürednek a 2018-19-es szezonban a csoportkör volt a végállomás. Csoknyai István csapatának ehhez ezúttal a spanyol Ademar Leónt kellene legyőznie, mely több lenne egyszerű bravúrnál.

Az előző fordulóban a román Constantát egy utolsó másodpercben lőtt góllal kiejtő Csurgótól szintén extra teljesítmény kellene a francia USAM Nimes elleni párharcban. A Ligetvári Patrikot foglalkoztató spanyol BM La Riojának könnyű dolga lesz a belga Achilles Bocholt ellen, hogy bekerüljön a 16 csapatos csoportkörbe.

EHF Kupa 2019-20, a 3. selejtezőkör párosítása Forrás: EHF Cup, Twitter

A főtáblára jutásért vívott oda-visszavágós párharcokat a november 16-17-i, illetve a november 23-24-i hétvégéken rendezik meg.