Vágólapra másolva!
Két fiatal magyar kosárlabdázó, a 17 éves Dombai Réka és a 20 esztendős Pusztai Petra is felkerült a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) ötfős listájára, amelyen az évad reménységeit sorolják fel a második számú nemzetközi sorozatban, az Euro-kupában.

A Győr játékosát, Dombai Rékát a korosztályának az egyik legnagyobb tehetségének tartják. Idén nyáron igazolt a Vasasból Győrbe, ahol még komolyabb ellenfelek ellen mutathatja meg a tudását a szezonban. Többször választották már be a korosztályos Európa-bajnokságokon a legjobb ötösbe, és járt már korosztályos világbajnokságokon is.

Dombai Réka a korosztályos magyar válogatottnak alapembere Forrás: FIBA.com

Pusztai Petra a ZTE együttesében nevelekdett, de ebben az idényben a DVTK játékosa. A magyar U20-as válogatott egyik vezéregyéniségétől így azt várják az edzői, hogy immár miskolci színekben a nemzetközi mérkőzéseken is emlékezetes perceket okozzon.

Egy biztos, hogy Székely Norbert, a magyar felnőtt női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának nagy könnyebbség, ha ilyen tehetségeket is beválogathat a nemzeti csapatba.