Vágólapra másolva!
Tizenkilenc pontos vereséget szenvedett a Falco Szombathely a Dijon otthonában a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájának az első fordulójában. A franciák a mérkőzés elejétől kezdve vezettek, a magyar bajnok azonban a csak fokozatosan engedte leszakítani magát. A vasi csapatnál Filipovity és Reddic játszott ponterősen, de az ő jó játékuk kevés volt a bravúrhoz.

Reddic faulttal együtt szerezte meg a Falco történetének első BL-csoportkörös kosarát, amire aztán 11-0-val feleltek a hazaiak. Sokat hibáztak támadásban Hookerék, könnyű kosarakhoz juttatva a franciákat. Három és fél perc után időt kért Okorn, csapata pedig összeszedte magát. 14-3 után sokkal keményebb lett a szombathelyiek védekezése, fel is jöttek 14-10-re. 18-12-nél Hooker követett el sportszerűtlen hibát, de Filipovity és Reddic vezérletével (csak ők ketten találtak be az első negyedben) visszakapaszkodott kettőre a Falco. Az utolsó másodpercekben nem figyeltek a fekete mezesek a palánk alatt Youngra, így tíz perc után 22-17 volt az állás.

Több mint négy perc alatt mindössze egy-egy büntető esett mindkét oldalon. Nem ültek a szombathelyi triplakísérletek, két gyors hazai kosár után, 27-18-nál újra időt kért Okorn. Filipovity és Sulaimon álltak bele a dobópárbajba, mindketten bevágtak két-két hármast. A tizenhetedik percben, 35-27-nél a Dijon kért időt. Hooker hármasával alakult ki a félidei 42-34-es állás. Szépen tartotta magát a magyar bajnok.

Filipovity 22 ponttal a legeredményesebb magyar játékos lett Forrás: fiba.com

A francia edző rendezte a sorokat a szünetben. Egy darabig még állandósult a tíz pont körüli különbség, aztán amint felgyorsult a játék, kezdett elhúzni a Dijon. Nem nagyon változott a játék képe, a Falcóban Reddic-en és Filipovityon kívül továbbra sem nagyon talált be más. 63-48-ról indult a záró felvonás.

Hamar meglett a közte húsz, 68-48-nál időt kért Okorn, de nem tudta megállítani a francia gálát. Kijött a két csapat közti különbség a végére, talán el is fáradtak a végére fejben a vendégek. Nem született meglepetés, érvényesült a papírforma.

A Falco jövő kedden a görög PAOK-ot fogadja.

Eredmény, 1. forduló, D csoport:
Dijon (francia) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-68 (22-17, 20-17, 21-14, 24-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Filipovity 22, Reddic 22, Hooker 10

(forrás:bb1.hu)